Kiborít ez az egész!? Mit tehetnék?
És tényleg nehezebb lesz! :)
Ezen az időszakon úgy tudsz túl lenni, hogy nem kiborulsz, hanem elkezded nevelni a babádat.
Mi az eséseket úgy oldottuk meg, hogy nem megijedtünk mikor elesett, hanem örültünk és tapsoltunk és nevettünk, ilyenkor sosem kaptuk fel, hanem mondtuk hogy semmi baj nincs, állj fel szépen.Eredmény: 2,5 éves most, ha elesik közli hogy "hoppá, elestem", feláll és megy tovább csinálni a dolgát.
A kimész wc-re dolgot pedig csináld úgy, hogy mielőtt elmész akár csak kidobni a szemetet, vagy bármi szépen mondd el neki, hogy anya elmegy x-helyre, ezt meg azt csinálja és mindjárt jön.Ordítani fog, de ez van.Vissza mész, mondod neki hogy na itt vagyok, nem veszed fel, nem vigasztalod..mert ez nem tragédia hogy pisilned kell, és ne is erősítsd meg benne ezt a hitet.
Azzal meg nemigazán lehet mit kezdeni, hogy építi a kis személyiségét.Ne engedjetek neki.Pl: peluscsere.Nem írtad hogy gond lehet vele, de én lányom ilyenkor kibírhatatlan volt.Hiába nem akarta a peluscserét, nem hagytam neki..Ha végig üvöltötte akkor végig, akkor sem engedtem el, vagy rohangálhatott amíg el nem kapom.Persze próbáltam elterelni a figyelmét..csak hát gondolom tudod te is, hogy egy beborult nem akarom hiszti roham közepén nem sok esély van rá! :)
Kitartás
A hisztit egyszerűen nem kell tudomásul venni! Lépj át rajta és csináld a dolgodat! Ha hagyja, akkor át is ölelheted, hogy megnyugodjon, de nálunk inkább az vált be, hogy nem foglalkoztunk vele! A figyelemelterelés is jó, ha még nem lovallta bele magát nagyon!
Persze én is sokszor érzem úgy, hogy elég volt, és sírtam is sokszor!
A magne B6 jó ötlet, vagy valami gyógynövényes nyugtató!
Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!