SEGÍTSÉG! Kisfiam 6 hetes 3 hete csak sír egész nap! Gondolom a hasa fáj már mindent kipróbáltunk de semmi! Nem bírjuk tovább. Mi tehetnék? Szélcső? Tea?
kipróbáltuk a gripe watert, infacol, has simogatás, ringatás de csak sír és sír...
már a 3. tápszernél vagyunk (kezdetektől tápszert kap) de akkor is sír.
Biztos nem más a baja, egészséges, a pelus is tiszta, nincs melege sem, nem is fázik.
Kézben van szinte egész nap.
úgyhogy más nem lehet, annyira kétségbe vagyok esve már szinte aludni sem tud.
Kaki is van rendesen, büfizik is, puki is van sok.
Mit tehetnék még? gondoltam az édeskömény teára talán az segít, vagy a szélcső? de ha van puki akkor az felesleges nem?
akartam a dokival íratni görcsoldót de nem írt mert azt mondta elavult gyógyszer és vannak benne olyan hatóanyagok amik ártalmasak.
Segítsetek kérlek!
nem bírom ki ezt 3 hónapos koráig még magától elmúlik
Papaverines gyógyszertárilag kevert gyógyszer. Orvosi vényre kiadható.
na nekünk ez nagyon bevállt. Kérd a gyerekorvost írja fel!! Köteles felírni, bár nem nagyon szeretik felírni, mert van benne valamennyi 0.000025 % pici nyugtató és ettől nyugodtabb lesz, fog tudni aludni. meg van benne Nospa származék is, az is jó, nem fog görcsölni a hasa. kb.400 ft felírva.
Mi tudtunk szerezni recept nélkül is, de írasd fel a dokival. 2x 1 kávéskanállal kell adni, de csakis ha nagyon fáj a hasija, nem szabad minden nap adni, mert megszokja. Mi mind a 2 gyerekünknél használtuk és semmi baj nem volt. átaludták az éjszakát.
próbáld ki és írj hogy milyen hatással volt.
Szerintem ne várjatok, hanem vigyétek be alapos kivizsgálásra kórházba. Lehet, hogy olyan probléma van amit nem vesz észre a gyerekorvos. Ha ennyire sír szegény annak biztos komoly oka van.
Nekünk is volt hasfájás, de a 2. tápszer segített. Mi akkor a BEBA HA-ra váltottunk, arra amelyikben nincs bifidusz, ugyanis azt nem bírta kisfiam pocakja. Van olyan tápszer is, ami kimondottan hasfájós babáknak van.
Nekünk az Infacol és a GripeWater vált be.
Már nem emlékszem, melyiket mennyi idős kortól lehet adni, de azt hiszem a GripeWatert csak késsőbb.
De nekünk nem múlt el 3 hós korban a hasfájóssá,csak később, valamikor 5 hós kora körül.
első vagyok: most olvastam végig sé a végén írod hogy nem írta fel....
a Heim Pál -ban támogatják ezt a gyógyszert. csak bizonyos orvosok ellenzik....
Akkor lenne ártalmas ha napi szinten kanálszámra adná az illető.... A mi gyerekorvosunk felírja már 20 éve....
hol laktok?próbáljátok meg elkérni a gyógyszertárban... egy beleérző gyógyszerész kiadja.mert megsajnál....
én csak segíteni próbálok neked.
én is gondoltam arra hogy ki kéne vizsgáltatni mert ez nem normális dolog hogy ennyit sír.
a doki nem írja fel a görcsoldót, a háta mögött meg nem igazán akarom be adni a gyereknek.
jaj nem tudom mi lehet vele.
remélem tényleg csak a hasa és nincs komolyabb baja...
köszi az eddigi válaszokat
Az egyik ismerősömnek 6 hetes koráig minden egyes nap sírt a babája. A gyerekorvos azt mondta, hogy biztos a hasa fáj és így mindent kipróbáltak, de semmi nem használt. Már teljesen ki voltak készülve. Majd elvitték egy másik orvoshoz is és kiderült, hogy húgyuti fertőzése van. Kaptak rá gyógyszert és pár nap alatt rendbejött.
Ebből okulva szerintem kérd ki másik orvos véleményét is.
Szerintem is vizsgáltasd ki,mert valaminek hatnia kellett volna!!
Nálunk is ez volt,nagyon hasfájós volt de kb 2-3 hét alatt rájöttünk mi válik be neki(gripe water) de addig is voltak olyan dolgok pl.a masszírozás ami enyhítette!
Szerintem ne érdekeljen hogy orvos háta mögött mert a babád a fontos!
Szia!
A mi babánk is egész nap sírt kb. 6 hónapos koráig. Éjjel aludt de nappal katasztrófa volt. Én is bőgtem vele. Voltunk hasi uh-on, vérvételen,volt székletvizsgálat, de semmit nem mutattak ki.Az ügyeletet és a háziorvóst is párszor kihívtuk. Semmi nem segített. Aztán kb. fél éves múlt mikor jobb lett, de aztán jött az éjszakázás a fogzás miatt.
Aki nem volt így el sem hiszi mi az amikor szó szerint egész nap bőg. Borzasztó!
A Papaverines dolgot mi is felírattuk de csak ritkán adta, főlg este.
Most 19 hónapos a babánk, nagyon sokat mosolyog, és nagyon keveset sír, szóval kitartás!:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!