Mit csináljak, hogy ne erőltessék a keresztelőt?
Párom és egész rokonsága meg van keresztelve,ugymond "szentfazekak".Én és tesóim nem vagyunk,szüleink igen.Nejtem nem jelentett ez gondot,addig amíg:
Párom egy nap megkérdezte mit szólnak majd a mamák,hogy egy pogány lánytól lesz dédunokájuk.Ki is akadtam ezen.Aztán a következő a keresztelő volt.Ő eldöntötte egyedül mi hogyan lesz.Én speciel nem ragaszkodok ehhez az egészhez.Párom mikor még kicsi voltministrcns volt vagy mi,nem értek hozzá!Nekem rosszul esik nagyon,hogy nem törődnek azzal,hogy én mit akarok.Már eldöntötte ki lesz az egyik kereszt szülője is.A másij meg miért lennék pogány?Tudtommal nem egyenlő azzal ha nem vagyok megkeresztelve.Kellemetlen ez az egész mert én vagyok az egyedüli aki nincs megkeresztelve,és nem akarom ráerőszakolni szegény babánkra ezt.Hatakarja később hát jó,de nem tartom létfontosságúnak!Nem akarom,hogy ilyen szentfazék legyen!
Utolsó: igen tudtál segíteni.
A dédik se meg szerintem anyós se tudja hogy nem vagyok megkeresztelve.Én is így gondolom,ha meg is lesz majd később csak.qárom már pár hetesen vinné,de lebeszéltem róla.A másij meg,hogy anyagilag nem férne be egy ilyen összeröffenés.Ő keresztannyának az unokatesóját szeretné.Ebből adódóan az ő családja,de akkor ott vannak a másik unokatesók is.Az enyémekről nem is beszélve.Eddig ha valami volt mindig csak az ő családja volt a főszerepben az enyém meg lévén,hogy nem a szomszédba laknak nem igazán szerepeltek ilyen eseményeken.Én megmondtam nem akarok nagy felhajtást ha arról lesz szó,de mivel az unokatesója lenne az egyik keresztszülő lehetetlen mert akkor ezt is illik meghívni meg azt is.Nekem már hányingerem és gyomoridegem van mikor valami összejövetelről van szó.Rühellem ezt a szimpadiaskodást,megjátszást amit le tudnak vágni.Én nem így nőttem fel.Mindig csak ő körülöttük fnwrog minden.A a lényeg ha lesz is keresztelő én későbbre tervezem.És mi a helyzet a névadóval?
OFF: Kedves Kérdező! Ha annyira vallásosak, az nem számít nekik, hogy nem vagytok házasok, és úgy jön a baba.
On: A pároddal próbálj beszélni, hogy a Te mit szeretnél, bár ha neked tulajdonképpen nem sokat számít a dolog, engedhetnél. Attól még mert meg van keresztelve nem lesz "szentfazék". Szerintem próbáld meg más területen érvényesíteni az akaratodat, minden bizonnyal szükséged is lesz rá. De én ezért nem vesznék össze a párommal. Attól nem leszel kevesebb, hogy ebben a kérdésben engedsz neki. Hangsúlyozom, hogy neki, és nem a mamáknak.
Van olyan, hogy névadó, de szerintem hülyeség. A kereszteléssel elvileg valami pluszt kap, nem csak az, hogy most már így hívják.
A névadón meg bevonultok az anyakönyvvezetőhöz és akkor lenyom valami csöpögős szöveget és ennyi. Teljesen felesleges, az anyakönyvet már a kórházban megkapja, el van nevezve, bár van, akinek bejön az ilyesmi.
Sajnos a helyzet itthon egyre csak romlik,sokszor kikészülök és akkor csak bőgök.Nálunk is szereti eldönteni a dolgokat,azt hiszi még mindi 1985-öt írunk.Folyton csak belénk köt,generálja a vitákat,és minket ócsárol.Mai szitu:reggel megyünk ha,már a teraszon várnak az egyik dédivel.Kiszálunk a kocsiból és ahogy normális,köszöntem én is nekik.Aztán kiborult a bili mert mi a bajom nekem,hogy nem köszöntem nekik.Jókedvűen száltam ki az autóból és még vissza is köszönt.Én nem fogok senkinek sem magyarázkodni,ha ennyi eszük van gratulálok.Nem is vagyok kíváncsi rájuk,csak még ők játszák magukat,mert én milyen bunkó vagyok.Hát kösz szépen,amit velünk művelndk nem is kéne csodálkozniuk,hogy esetleg legközelebb szónélkül elmegyek mellettük.
Az igaz,h. jó amz anyóssal jóban lenni,de nem az ilyennel!Irigylem azokat akinek normális anyósa van.Sajnos a picinek ő lesz az egy nagyija,és emiatt lesznek is gondok.Mert anyu pont az ő ellenkezője volt.És nagyon szomorú vagyok,h pont őt nem ismerheti meg.
A keresztelőről azóta nem beszéltünk,de jobb is.Majd csillapodnak a kedélyek aztán akkor megpróbálunk xöldágra vergődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!