Mit csináljak, hogy ne erőltessék a keresztelőt?
Párom és egész rokonsága meg van keresztelve,ugymond "szentfazekak".Én és tesóim nem vagyunk,szüleink igen.Nejtem nem jelentett ez gondot,addig amíg:
Párom egy nap megkérdezte mit szólnak majd a mamák,hogy egy pogány lánytól lesz dédunokájuk.Ki is akadtam ezen.Aztán a következő a keresztelő volt.Ő eldöntötte egyedül mi hogyan lesz.Én speciel nem ragaszkodok ehhez az egészhez.Párom mikor még kicsi voltministrcns volt vagy mi,nem értek hozzá!Nekem rosszul esik nagyon,hogy nem törődnek azzal,hogy én mit akarok.Már eldöntötte ki lesz az egyik kereszt szülője is.A másij meg miért lennék pogány?Tudtommal nem egyenlő azzal ha nem vagyok megkeresztelve.Kellemetlen ez az egész mert én vagyok az egyedüli aki nincs megkeresztelve,és nem akarom ráerőszakolni szegény babánkra ezt.Hatakarja később hát jó,de nem tartom létfontosságúnak!Nem akarom,hogy ilyen szentfazék legyen!
A keresztelős vitát mi is lejátszottuk, nyertünk.
Egy anyuka írta valahol, hogy őket is piszkálta a család, hogy a kisfiuk legyen megkeresztelve, azzal zárta le a vitát, hogy közölte: ha a család tovább erősködik, akkor körülmetélteti.
Úgy nézem nem igazán értitek a problémámat.A kedves mamákkal van a gond,akik majd a dédik lesznek.A gyerek még nem született meg.
Én nem mondom,hogy nem hiszek istenbe de azt se,hogy igen.Inkább hiszek az evolúcióba,minthogy elhiggyem ezt a sok sületlenséget amit "mesélnek" a teremtésről.És mivel a "nagyiknak" végképp semmi beleszólásuk az egészbe nem is fogom hagyni magam,ha egyedül vagyok a véleményemmel ha nem!Nem tudom ha meg tudják,hogytén se vagyok megkeresztelve kitagadnak vagy mi?Engem is kényszeríteni akarnak majd?
Akkor neked minden mindegy? Mert ha neked ez is csak ennyit jelent,h.csak összevizezik a gyereket és kész akkor milyen lehet a hozzáálásoj más dolgokhoz?Nem az a kérdés,hogy hajtsak fejet megint az ő baromságuk előtt,hanem pont az ellenkezője!Hiába én vagyok az egyedüli "feketebárány" a családjukba,ezt a gyereket én fogom megszülni,én fogom nevelni.Ezt talán eldönthetem majd? Ja és mikor megismerkedtünk nem az volt aztelső kérdés,te milyen vallású vagy?Eddig nem jelentett köztünk gondot ez,csak a drága még nagyik vannak elszálva ezzel a vallásos sztorival!Mintha jobb lenne a gyereknek az majd mikor rádöbben mi is az igazság ezekkel a dolgokkal!
A pogany kifejezés egyrészről tobbistenhitu vallásokat jelent, másrészt nem mohamedán, nem keresztényt, nem zsidót, illetve kereszteltek en embert. Tehat valóban pogány vagy
Masreszt ha annyira vallásosak, akkor hogy lehet házasságon kívül gyerek a családban???
Szia
Hasonló helyzetben voltam már én is. Én nem vagyok vallásos, az apuka családja pedig szintén ragaszkodott a keresztelőhöz. A családi béke érdekében csak annyit mondtam, hogy sajnálom, nekem nincs időm, se pénzem megszervezni egy nagy ünnepséget. Ha minden előkészület és vele járó cécót (anyagit is) megoldanak, nagyon szívesen elmegyek a szertartásra a babámmal együtt. Az egészre 8 év múlva került sor, amikor egy kalap alatt zavarták le a keresztelőt és az elsőáldozást is.
Nekem nem annyit jelent, hogy csak egy kis locsolás, de valljuk be, annak, akit nem érdekel, nem értékeli, meg össze-vissza dumál róla, valóban ennyi az egész és gyakorlatilag mivel hadovál, hogy üres képmutató szertartás, meg hülyeség meg blablabla, egy SEMMIre nem hajlandó mert nem. Miközben másoknak ez az ő felesleges semmije meg nagyon is VALAMI.
Miért van olyan érzésem, hogy az egész csak duma, a lényeg itt az, hogy te szembeszegülj? Ha nem lenne téma a keresztelés, akkor találnál mást.
Azért elmondanám még egyszer arra reagálva, hogy jaj szegény gyerek majd később jön rá, hogy az milyen lesz neki? Mi? Ha a gyerek már elnézést, de úgy áll, hozzá, hogy fäszság, meg nem érdekli, akkor miben fogja hátráltatni az, hogy meg van keresztelve? Hát semmiben. Anyósomék se nem hívők, se nem vallásosak, sőt kifejezetten nem szeretik az ilyeneket, egyszer valami kapcsán felmerült, megvannak keresztelve, de az az igazság, hogy halvány gőzük sincs minek és nem is érdekli őket, nem hogy problémát csináljanak belőle, meg siránkozzanak, hogy mit tettek velük.
A keresztény egyházaknál meg a legalapabb dolog, amivel szembe találkozol, hogy ki tartozik hozzájuk, hát az aki egyebek mellett odatartozónak VALLJA magát. Szóval azzal, hogy megkeresztelik a gyereket semmi nincs ráerőltetve.
Az evolúcióról meg annyit, hogy hidd el, sehol nem fogják neki azt tanítani, hogy nem igaz az evolúció. Max. ha Amerikában élnétek valami nagyon elborult extra érdekes egyház híveiként, de itt nem kell ettől tartanod. Főleg, hogy azzal, hogy meg van keresztelve, nem jár azzal az, hogy hittanra kell neki járni.
De nézd, nekem édes mindegy.
Azért, mert az a gyerek nem csak anyukáé, hanem apukáé is és esetleg apukának számít. Akármilyen okból.
Ez kisarkítva, olyan, mintha a boltban azért nem vennék meg a kenyeret, mert anyuka nem fog belőle enni. Ja, hogy apuka enne? Hát de miért anyuka hajtson fejet? Ő nem akar kenyeret és kész apuka fogadja el. Ha megvennék akkor persze anyukának nem kéne belőle enni, apuka megenné és boldog lenne. Na de nehogy má' az legyen, amit apuka akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!