Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak, hogy ne erőltes...

Mit csináljak, hogy ne erőltessék a keresztelőt?

Figyelt kérdés

Párom és egész rokonsága meg van keresztelve,ugymond "szentfazekak".Én és tesóim nem vagyunk,szüleink igen.Nejtem nem jelentett ez gondot,addig amíg:

Párom egy nap megkérdezte mit szólnak majd a mamák,hogy egy pogány lánytól lesz dédunokájuk.Ki is akadtam ezen.Aztán a következő a keresztelő volt.Ő eldöntötte egyedül mi hogyan lesz.Én speciel nem ragaszkodok ehhez az egészhez.Párom mikor még kicsi voltministrcns volt vagy mi,nem értek hozzá!Nekem rosszul esik nagyon,hogy nem törődnek azzal,hogy én mit akarok.Már eldöntötte ki lesz az egyik kereszt szülője is.A másij meg miért lennék pogány?Tudtommal nem egyenlő azzal ha nem vagyok megkeresztelve.Kellemetlen ez az egész mert én vagyok az egyedüli aki nincs megkeresztelve,és nem akarom ráerőszakolni szegény babánkra ezt.Hatakarja később hát jó,de nem tartom létfontosságúnak!Nem akarom,hogy ilyen szentfazék legyen!

2013. máj. 16. 23:47
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:

két dolgot tehetsz:

- vagy fejet hajtasz a férjed és családja akaratának

- vagy kerek perec megmondod nekik azt amit ide leírtál, hogy te nem szeretnéd, nem kertelve, határozottan, te vagy az édesanyja, és te nem akarod és kész, nem engedsz beleszólást

2013. máj. 16. 23:58
 2/39 A kérdező kommentje:

Meg is mondanám én de eddig szinte semmibe nem volt beleszólásom.És sajnos csak hallgattam és tűrtem.

Nem vagyunk házasok.

2013. máj. 17. 00:00
 3/39 anonim ***** válasza:
100%

neked rosszul esett, h lepogányoztak, pedig te meg leszentfazekaztad őket. 1:1 :)

beszélj a pároddal

2013. máj. 17. 00:00
 4/39 anonim ***** válasza:
64%
Jó kis kapcsolat lehet, ha soha semmibe nincs beleszólásod. Én párom meg az anyósom is akartak keresztelőt én meg megmondtam, hogy az én gyerekm ugyan egészen biztosan nem lesz megkeresztelve és kész.
2013. máj. 17. 00:08
 5/39 anonim ***** válasza:
80%

Én sose értettem, ha egy egész családnak valami fontos, te meg szarsz rá, neked nem számít, se nem oszt se nem szoroz, akkor miért kell annyira nagyon ellenkezni.

Okos enged, szamár szenved. Értem én, hogy nem kell mindent rájuk hagyni, de mikor neked tök mindegy, károd nem származik belőle, nem hat rád? A gyereket felöltözteted fehérbe, lelocsolják a fejét, kap ezt-azt ajándékba, oszt' kész. Lesz egy papír a fiókban és ennyi részedről.

A gyereknek tök mindegy, ha attól félsz, hogy jaj majd maga döntse el, eldönthet még bármit, semmit se jelent, hogy megkeresztelik, csatlakozhat aztán még a hare krisna mozgalomhoz is, vagy bármely másik keresztény egyházhoz is.

A család nagyobbik fele viszont nem fog éjjel rosszul aludni, hogy a purgatóriumba jut a gyerek, ha ne adja az ég idő előtt meghal, meg jaj szegény, jaj jaj jaj. Aztán ennyi.

2013. máj. 17. 00:21
 6/39 A kérdező kommentje:

Mint mondtam attól,hogy én nem vagyok megkeresztelve nem vagyok pogány!Ez esett rosszul,milyen jogon nevez annak?

Ők meg azért szentfazekak mert mindenhol ezek a jézusos meg hasonló képek lógnak,meg azt hajtogatják,főként a nagymamák,hogy jajj istenem,segíts meg istenem stb stb.Na ez kikészít!

2013. máj. 17. 00:30
 7/39 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó,pont a te válaszod hiányzott az estémből!
2013. máj. 17. 00:32
 8/39 anonim ***** válasza:
35%
Ez hülyeség, hogy neki mindegy. Ha valaki nem keresztény és nem akarja, hogy egy ilyen álszent, kamu vallás közösség tagja legyen a gyereke miért kéne megkereszteltetni.
2013. máj. 17. 00:40
 9/39 anonim ***** válasza:
94%

Miért? Ez az igazság, ha eddig is ilyen szentfazekak voltak, akkor gondolom nem lepődsz meg. Ezután is így fognak maradni. És ha 10-20 évig hallgatni akarod a siránkozást, mert hidd el sose fogják abbahagyni, akkor menjél szembe mindenkivel, de a saját érdekedben, ha nyugtot akarsz, akkor hagyod a gyereket megkeresztelni. Attól még nem szállja meg a szentlélek, nem lesz retardált meg hülye, mint mondtam te az egészből annyit érzékelsz majd, hogy ráadsz egy fehér ruhát, meg lelocsolják és ajándékot kap.

Az a gyerek nem csak a tiéd, a párodé is. Ha neki is fontos, akkor nem tudom miért épp őt kellene háttérbe szorítani, ha neked bajod nem lesz belőle, neked nem fontos, nem számít, neki meg igen.

2013. máj. 17. 00:40
 10/39 anonim ***** válasza:
82%

A gyerek akkor lesz a közösség tagja, ha majd magától odajár, meg mikor már elég idős és belátó akkor kellő felkészítés után ő maga bérmál, konfirmál akármi.

Az ő életén semmit se változtat, ha egyszer leöntötték.

Amúgy meg, eddig is tudtad, hogy ilyenek, meg a párod ilyen, ha már gyereket is csináltattál vele, akkor nem értem mit csodálkozol ennyire?

2013. máj. 17. 00:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!