Anyóssal együttélő babás/gyerekes anyukák! Hogy jöttöl ki?
Nem szülnék anyóshoz.
Nyilván van ellenpélda, de nekünk nem jött be. Sokat veszekedtünk a férjemmel is. Anyósom mindenbe beleszólt, átjött amikor akart, felvette az alvó babát, ha ne figyeltem tömte minden szarral stb.
7 hónapos volt a lányunk, amikor elköltöztem. Még aznap este jött a férjem is.
Próbáltuk megbeszélni szépen, csúnyán, cseréltünk zárat de akkor dörömbölt az ajtón. Nem volt más megoldás.
Akkor jövök gyorsan egy ellenpéldával :)
Mi Ayósékkal lakunk, igaz a tetőteret építettük be, külön bejárat és minden van nekünk külön, az udvar közös.
Az Anyósom teljesen olyan természet mint Én. Nagyszájú, vehemens. Mikor csak terveztük a babát előre féltem, hogy mi lesz,mertŐ már nagyon vágyott unokára, viszonylag későn is lett neki ( a Férjem 34 éves volt). Ő is szeretett mindenről tudni6 mindenről véleményt nyilvánítani.
Mikor megszületett a Kisfiam teljesen megváltozott minden. Nem cipelte állandóan, nem jött fel szó nélkül, szóval semmi ilyen probléma nem volt vele.
Az első pár hétben, mint minden első babás anyuka Én is úgy voltam vele, hogy "ez a gyerek csak az enyém, majd Én mindent megoldok". Bevallom őszintén Én nagyon örülök h az Anyós a közelben van. Télen nem kellett a nagy hidegben beöltöztetni a gyereket ha elugrottam bevásárolni stb. stb.
A mama vett lentre magukhoz ágyat, pihenőszéket, játszószőnyeget, hintát :) a Kisfiam a MINDEN :)
Mielőtt ad neki valami kaját( ha nem én készítem el) akkor megkérdez róla, felhív , magától nem kísérletezik.
Ha elmegyünk valahova a Férjemmel a telefon mindig nálam, de sose volt semmi. A Kisfiam imádja a nagyszüleit, az Ő kényelmére van ott is minden, és órákat elvan. Pláne most ,hogy már nem csak anyatejes. (7hónapos)
Én minden nap leviszem a Mamáékhoz 1-2 órára. Én is kikapcsolok, megcsinálom a dolgom, és a mamáék is örülnek.
Összességében örülök h az Anyósom nem lett "mumus", és hogy tiszteletben tarja h Én vagyok az Anyja, és mindent megbeszél velem. Így szívesen hagyom rá a Kisfiam :)
7-es vagyok .
Igazad van utolsó! Mindennek meg van az előnye hátránya.
Nekem tényleg nagyon jól jött az anyós. Fele annyi idő alatt bevásárolok , mint gyerekkel. Plusz a téli időszakban nem akartam olyan helyre vinni ahol ennyi ember van stb. El tudok menni moziba, színházba a férjemmel, barátnőzni, fodrászhoz, és mindeközben az anyósom is örül,hogy megbízom benne és ráhagyom az unokáját.
Ugyanis van olyan ismerősőm aki szenved az "egyedülléttől", semmit nem tud megoldani gyerekkel, de az anyósnak akkor sem adná oda, ha levágnák a fél karját. De nem hogy nem hagyja rá, annyi időre sem adja neki oda amig elmegy wc-re.... szóval sok múlik rajtunk ANYÁKON IS!
Bármennyire szeretjük/nem szeretjük az anyóst, a gyerekünk miatt le kell nyelni a békát. Jó dolog az, ha valaki szereti a nagyszüleit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!