Pelenka -vitám anyóssal, szerintetek?
ma már több "kutatás" volt ezzel kapcsolatban, egyáltalán nem gazdaságosabb a mosás, és nem is higiénikus, és nem is biztos hogy környezetbarát, hiszen a sok mosószer hova kerül? jó jó lehet bió mosószert meg miegymást használni, de akkor meg nem lesz tiszta, illatos és 'steril' az a pelenka, és azt adnád rá vissza? másfelől hol fogod szárítani meg tárolgatni azt a sok rongyot, ha nincs nagy fürdőd vagy mosókonyhád, haramdjára pedig a mosásra fordított időt inkább a kicsire szánd. ezeket elmondanám nem neki, és ha így sem érti meg nyugodtan hajtogathatja a mondókáját, egyik füleden be másikon ki.
amúgy köztes megoldás a mosható pelenka, ami nem oylan mint a régi textil pelenkák, de én ezt sem mosogatnám a fentiek miatt.
1. nem olcsóbb, nem környezetbarátabb a mosható pelenka. Mégis mitől lenne az? Hiszen mosni kell, hacsak nem a patak vizében lötyikülöd ki és nem a tábori vécébe vagy ganédombra dobod a benne lévőt, akkor nem olcsóbb (számold a vízdíjat, csatornadíjat, mosószert). És környezetbarátabb sem,hiszen gyártják valahol, valamiből és mosásnál szennyezed a környezetet vele. És árban különben szinte pont ugyanott vagy. Oké olvastam itt olyanról, aki még a tesón is az egy garnitúra textilpelust használta, de én azért bizonyos idő után cserélném azt is. Bugyit sem hordasz évekig, pedig abba nem is pisilsz, kakilsz.
2. Egy eldobható pelenkából maximum napi 4 esetleg 5 darab elég, ha nem kakil sokat, mert pisit tökéletesen felszívja. Anyukám azt mesélte textilpelust cserélni kellett éjszaka is. És sokat fent volt a baba a nedvesség miatt. Én eldobható pelenkát sosem cseréltem éjszaka, mert nem volt rá szükség.
3. Sosem használtam popsikrémet, mert arra sem volt szükség. Egyszer sem volt piros a babám popsija. És textilpelusnál előfordul kipirosodás sőt.
Úgyhogy én semmi szín alatt nem használnék textilpelust, csak valami tényleg ősanyai ösztöntől vezérelve.
A textil olcsóbb, valamivel környezetbarátabb, de sokkal több munka. Az eldobható drágább, de kényelmesebb.
A baba börének egyik sem igazán jó, a textilnél ha nem cseréled elég gyakran, akkor felázik, az eldobhatósnál viszont - mivel beszivja a nedvességet, a baba börét is nagyon erösen száritja.
Ha elmentek otthonról (orvos, bevásárlás, stb), akkor mindenképpen az eldobós a célszerü, alváskor szintén. Napközben otthon esetleg megéri a textilt használni, ha van idöd/kedved mosni/vasalni rendszeresen.
Ezt nektek kell eldönteni, és a mamának meg mondjátok meg (a pároddal közösen), hogy köszönitek a tanácsát, át gondoltátok és döntöttetek, legyen szives elfogadni.
Sokan ragaszkodnak ahhoz, hogy anno hogy csinálták.
De te ne ebből indulj ki, ez a te életed és a te babád.
Előbb-utóbb úgyis bele kell ebbe nyugodni.
En mindent igy allitottam le:
"Anyuka!
1.) Kosz a javaslatot, majd atgondolom.
2.) Ha pelenkazni szeretne szuljon egyet."
37F
Elárulom, hogy még 1000 másik témában fogod azt hallani, hogy 30 éve bezzeg így csináltuk és te mért nem :)))
(Amúgy vegyél csak eldobhatót, nem drágább mint a másikat mosni, vasalni, plusz időt spórolsz és fáradságot.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!