Álometetés?
én egy éves koráig csináltam hajnal ötkor
rossz evő volt a fiam,és nem lett volna meg neki az öt evés máshogy
este nyolckor megszoptattam alvás előtt,legközelebb ötkor kivettem az ágyából,megszoptattam félálomban
félálomban volt,nem ébredt fel teljesen ,de büfizni tudott.rendesen evett
Kis súlyú koraszülött ikreimnél alkalmaztam. 2-3 hós korukig három óránként ettek (spec. tápszert), így hát sokszor esett alvásidőre az etetés. Főleg éjjel volt jellemző, hogy kivettem őket a kiságyból, pelusozás, tápimelegítés után alva kicumizták az adagjukat. Szépen, ösztönösen ettek, persze sokkal lassabban, és néha mélyen bealudtak. Ilyenkor vártam egy kicsit, mert fontos volt, hogy a súlygyarapodás miatt egyenek. De ha megmaradt egy kevés, akkor megmaradt, nem volt mit tenni.
Nagyon szépen büfiztek közben, bár néha arra is sokat kellett várni. Nem pártolom ezt az álometetést, de különösebben nem volt más választásunk.
2-3 hós korukban mondta az orvos, hogy most már hagyjak ki egy éjszakai etetést, mert elég erősek lettek hozzá, és fogják tudni pótolni reggel ill. napközben.
Sokszor felkelt éjjel enni, ezért kezdtük el az álometetést mi is 11 körül már 2 hós korától. Most 7 hós és átálltunk arra, hogy este főzeléket eszik fűrdés előtt 40 perccel, fűrdés után pedig tápszert. Így már csak 1 óra körül kel fel enni, utána néha kibírja reggelig.
Viszont amikor 4x kelt éjjel, apa lefekvése előtt még megetette (tápszer), nem büfiztette, állítólag ilyenkor nem kell.
Az "alvás" részében lehet róla olvasni.
(ezt csak azoknak, akik értetlenkednek, miért nem lehet felkelteni...)
Kis súlyú, koraszülött, sárgaságban szenvedő babáknál kifejezetten hasznos lehet. Természetesen, itt nem arról van szó, hogy éjjel is tömjük a gyereket...
A legtöbb szopiztató anyuka éjszaka sokszor álometet, főleg, ha egy ágyban is alszik a babával (hiszen a mama reagál az első nyekkenésre is, még fel sem ébredt a baba, de cici kerül a szájába, és így eszik). Ettől még nem fog a gyerkőc későbbiekben krónikus éjjeli zugevővé válni. :)
Igazából magára az álometetésre nincs minden esetben szükség, lassan gyarapodó, beteg, vagy rossz alvó babánál nagyon is hasznos lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!