Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem rontja el sok család...

Nem rontja el sok család életét a Kismama újság szemlélete, miszerint kösd magadra a gyereket, aludj vele, stb?

Figyelt kérdés

Konkrétan arra gondolok, hogy mi van ha valaki így is tesz, de egy idő után kész csődtömegek a napok, mert agyerek nincs el egyedül és apu meg anyu nem tud együtt aludni, mert a lurkó köztük van? Én próbáltam így, de most már csak velünk akar aludni, reggel nyúzottak és fáradtak vagyunk.

Szerintem szép dolog ez, de nem lenne fontos megtalálni az arany középutat a nevelésben.

Bocsi, remélem nem bántottam meg vele senkit, csak kíváncsi lennék, kinek mi vált be jobban, Ha magán hordozza egész nap a bébijét, vagy hagyja sírni?

2009. szept. 29. 15:42
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi mindenkinek a válaszát. Abszolút nem ilyenekre számítottam, azt hittem, hogy a fejemet veszik már a kérdés feltételéért is. Jó hogy más is így gondolja. Most várom a harmadik babát és igen elgondolkoztat, hogy mit válasszak, mert a középső is csak 1 éves és alig bírok vele. Hallgattam az újságra és bár kiegyensúlyozott és nem fél senkitől, le sem tudom tenni egész nap és nagyon anyás. Hát talán keményebb leszek a harmadikkal.

És akik azt írták, hogy fáradtak és nyúzottak, hát én is az vagyok, d ne érezzétek egy kicsit sem rossz anyának magatokat!!!

2009. szept. 29. 17:04
 12/13 anonim ***** válasza:
49%

Én is 7 évvel ezelőtt olvastam az ujságot, nekem sokat segített anno, de mégsem tudtam csak 6 hétig szoptatni. Nem éreztem akkor, hogy rossz anya vagyok.

Most egy éves a lányom, és ha fizettek volna sem kötöttem volna magamra, nekem annyira röhejes.

9 hónapos koráig csodálatosan EGYEDÜL aludt a kiságyában, aztán egyik napról a másikra kiságyundora lett, és csak mellettünk volt hajlandó aludni, ennek következtében apa kiszorult a másik szobába. Azóta is igy alszunk, hol én, hol apa alszik a picurra, mert ugye éjszaka van hogy óránként kel, iszik és alszik is tovább, de eugye felkel....és hát zombi az ember egy idő után. Szoptatás: már 6 hónapos korától nem szoptattam meg csak 1 szer éjszaka, az is inkább hanjnalban. Most 1 évesen már csak 1-szer szopik, reggel 7-kor, a többit köszönte nem kérte.

És a császár: hát nem, én kétszer szültem, de imádkoztam, hogy nem császározzanak meg.

Az a baj, hogy az ember mindig a hibáiból tanul, és mikor valami nem sikerül, akkor azt mondjuk, majd ha lesz másik gyerekem....igen, de ha nem lesz több gyerekem? És ha az én gyerekem nem képes elaludni magától? Viszont csodálatosan elvan egyedül?

Ez van, ilyen gyerekem van, bármit is ir a kismama magazin, mindenki ugy nevelgeti, ahogy sikerül. Persze vannak tudatos dolgok, de ha nem igazán válnak be, akkor sem tud az ember mit csinálni. Valóban meg kell találni az arany középutat, és ugy kell csinálni, hogy mindenkinek jó legyen!!

2009. szept. 29. 18:42
 13/13 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy valaki felvetette ezt a témát! Már én is gondolkoztam hasonló kérdésen...leírom a saját példámat. Anyukám nem élt már, mikor az első babámat vártam, lila gőzöm sem volt semmiről. Akkor kezdtem venni az újságot. Sok hasznos dolgot olvastam benne, de tényleg van egy kis baj az arányokkal. Természetes szülésre készültem, aztán a baba miatt császározni kellett. Valahol itt kezdődött, hogy rossz anyának éreztem magam, mert ez nem szerepelt a terveimben, és az újságban is kellően negatívan állították be a dolgot. Nehezen indult be a tejem, akkor kezdtem igazán pánikolni, éjjel-nappal fejtem, mint az őrült, hulla voltam. Soha nem adtam cumit, cumisüveget a babámnak, rengetegszer rohantam haza a síró gyerekkel (megfelelő bámuló tekintetektől kísérve stb.) A hordozókendőt megvettem, de biztos én vagyok a béna, egyedül nem tudtam rendesen beletenni a gyereket, túl laza volt, nem volt jó érzés. Együttalvás egy párszor volt, de mindenki szenvedett, semmit nem tudtam pihenni, mint a collstok, mozdulatlanul feküdtem az ágy szélére kitúrva, hát kösz, nem.

Most született meg a második babám, és két gyereknél ezt már egyszerűen NEM LEHET MEGCSINÁLNI! Vettem kengurut, előkerült a cumi (tényleg csak végszükség esetére, persze iszonyatos lelkiismeretfurdalásom van), tejem van most is hála Istennek, de egyébként én is a középútra szavazok!

Hogyan szoptassak semmi másra nem figyelve, ha a nagyobbik gyerek közben a fejemen ugrál (szinte szó szerint)? Hogyan altassam el a kettőt egyedül? Hogyan oldjam meg cumi nélkül, mikor a pici sír és a nagyobbat meg kell etetni? Ezekről valahogy kevesebb szó esik, mint a fejlesztő játékokról, meg a babafitnessről, pedig azt hiszem, reális probléma!

Az újságot a reklámok befolyásolják, önmaguknak ellentmondanak sokszor! Pl. ellenzik a tejpépet, de az újságban benne van a reklámja! Akkor most hogy is van ez?:) Vagy szajkózzák, hogy szoptass igény szerint, de közben teljesítsd ki önmagad és dolgozz, ha akarsz! Nemrég az egyik számból kiderült, hogy a szerkesztők a baba fél-egy éves korától visszamentek dolgozni, akkor valami itt se stimmel! Nem mindenki újságíró, aki tud otthon dolgozni, vagy rugalmas a munkaideje...(Én egyébként ennél a számnál dobtam le a láncot.)Egy szó mint száz: az újságot azóta is veszem, de fenntartásokkal olvasom, és sokkal jobban érzem magam.

2009. szept. 30. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!