Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem rontja el sok család...

Nem rontja el sok család életét a Kismama újság szemlélete, miszerint kösd magadra a gyereket, aludj vele, stb?

Figyelt kérdés

Konkrétan arra gondolok, hogy mi van ha valaki így is tesz, de egy idő után kész csődtömegek a napok, mert agyerek nincs el egyedül és apu meg anyu nem tud együtt aludni, mert a lurkó köztük van? Én próbáltam így, de most már csak velünk akar aludni, reggel nyúzottak és fáradtak vagyunk.

Szerintem szép dolog ez, de nem lenne fontos megtalálni az arany középutat a nevelésben.

Bocsi, remélem nem bántottam meg vele senkit, csak kíváncsi lennék, kinek mi vált be jobban, Ha magán hordozza egész nap a bébijét, vagy hagyja sírni?

2009. szept. 29. 15:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
74%
Én talán két újságot olvastam a megnevezettből, ezért igazából nem tudom mit írtak/írnak. Nem cipelem magamon a lányomat, de sírni sem hagyom, csak amennyi még egészséges, és persze a sírástól is függ. Tudnak egyedül játszani, akkor hagyni kell őket, van idő amikor semmi nem jó nekik, csak anya és apa közelsége. Nálunk a lányunk külön alszik születése óta, volt negatív példa a családban(13éves koromig a szüleimmel aludtam), így nem nem vettük magunk közé. Én úgy gondolom hogy nekünk így teljesen jó. Nincs "rám nőlve" és nincs hanyagolva sem!!!
2009. szept. 29. 15:49
 2/13 anonim ***** válasza:
86%

Hááát, épp most tettem a napokban ünnepélyes fogadalmat, hogy soha többet nem veszem meg a Kismama magazint.

Már rosszul vagyok tőle, olvasom, és borzasztóan rossz anyának érzem magam közben.

1. nem hurcolom a 10 kilós babámat kendőben még porszívózás közben sem (durva nem?)

2. nem alszik köztünk (neki jobb a saját szobájában, pedig kipróbáltuk az együttalvást, nem ment)

3. nem szoptatom éjjel-nappal az utcán, a buszon, a stb-n

4. nem szoptatom éjszaka (éjjel nem éhes)

5. kevesebb lett a tejem 9 hónapos korára, vettem neki tápszert, álltam hülyén a drogériában, hogy oké olvasom a Kismamát, amiben egy árva tápszer reklám sincs, én meg azt se tudom, mit vásároljak.

Kismama magazin nem tekinti igazi anyának azt,aki nem szoptat, eszébe se jut, hogy valakinek muszáj tápszerhez nyúlnia. És nem egy babás magazinban van a legjobb helye a tápszer reklámnak? Ha megnézed, egy sincs benne.

Ezek a szerkesztőnők és újságírónők nem használnak babakocsit, pedig sok baba csak azt szereti, sok baba szeret egyedül aludni, sok baba szeret vizet inni (még ezt is elítélik). Egyedül a császárt fogadják el, de szerintem azt is csak azért, mert az egyik szerkesztőnek 4 gyereke is azzal született, hülyén nézne ki, ha nem fogadnák el.

És még sorolhatnám...

Másfél évig olvastam, ez az októberi szám most betette a kaput nálam. "Szakítottam" velük. (Most jól kidühöngtem magam, köszi) :D

2009. szept. 29. 15:54
 3/13 anonim ***** válasza:
47%
Az en fiam is kulon alszik 2,3honapos koratol kulon szobaban,a kisagyaban es szerintem ez igy van jol!Van aki szerint ez elhanyagolas?nemtudom.O biztos ugy gondolja!Nagyon baba fuggo is szerintem,meg igen talan idoben kell kezdeni hogy kulon aludjon.Nmetudomlehet nekem csak azert sikerult mert szerencsem volt.Sok dolog van amit nem igy csinalnek a gyereknevelesben,vagy maskent csinalom majd a masodik babanal de ezt nem banom.
2009. szept. 29. 15:56
 4/13 anonim ***** válasza:
64%
igaza van az elsőnek. de durva lehet ez a magazin, sose vettem a kezembe, ezután sem fogom ezek alapján. :)
2009. szept. 29. 15:59
 5/13 anonim ***** válasza:
78%

Én hordozom a 10 kilós, 9 hónapos kisfiamat (pont porszívózás közben :D ), még intenzíven szopik (éjjel is 2x) és köztünk alszik (3m-es extranagy ágyunk van), viszont soha nem olvastam a Kismama magazint. Mindezek ellenére, nagyon önálló, társaságkedvelő kisfiú. Férjemmel együtt így vagyunk boldogok. Egymás kezét fogják, amíg elalszik a pici. Remélem ezért nem gondoltok rossz anyának. :)

Ja, és nem vagyok fáradt, mert szerencsére kiegyensúlyozott babám van, aki nem nyűgös.

2009. szept. 29. 16:10
 6/13 anonim ***** válasza:
77%

1. cipelem a 8,5 kg-os babámat-egyébként visít.

2. velünk alszik - azaz 3-an szenvedünk éjjelente 9 hónapja

3. naponta 6-8x szopik még - én vele együtt

4. éjjel már csak 3x szopik - én egyfolytában

5. etetésnél alig bírok beleimádkozni 10-12 kanál ételt

6. 2 percre nem tudom magára hagyni

Nem olvastam a Kismama újságot, de azt tudom, hogyha lenne kistestvér, akkor éppen az ellenkezőjét csinálnám majd.

Az én babám ezeket kikövetelte magának, orvosi papírom is van már, hogy "többemberes a babánk". Ebben az esetben a fent leírtakat nem döntésből, hanem szükségből csinálja az anya, egyébként folyamatos visítás lenne.

Nem vagyok jó anya, mert feszült vagyok a fáradtságtól és nem tudom a hogyan továbbot.

2009. szept. 29. 16:15
 7/13 anonim ***** válasza:
74%

Szia,

a 15.54-es válaszolónak, TOTÁL IGAZAD VAN! Üdv a táborban. :)

Néha én is tiszta kreténnek érzem magam, ha elolvasom az újságot, a babánk 6 hetes korától külön alszik, este 10-től reggel f7-ig, (ilyen tündér baba nincs még1) nem hordozom, így is eléggé fáj a hátam a sok emelgetéstől, sose hagyom sírni, mindig számíthat rám, sokat játszunk, 3 hónapig szoptattam és napi 6x fejtem,elapadt azóta 100% tápszer, pont ma 5 hónapos 8kg és 68 cm, makk egészséges, kiegyensúlyozott, és a párommal jut időnk egymásra, jó összebújni esténként csak kettesben, aztán a nappal csak a babáé... :) Szerintem nem lesz senki jobb anya, ha a mai divatnak behódolva 0-24-ben szoptat, magára köti és együtt alszanak, ki-ki érzése szerint, a lényeg, hogy imádjuk a gyereket és NEKI jó legyen.

2009. szept. 29. 16:23
 8/13 anonim ***** válasza:
33%
még csak annyit, hogy én nem engedem senkinek hogy fölvegye, csak nagyon rövid időre, én se dajkálom egész napp, csak ha nagyon igényli, így egyedül is szépen eljátszik, ha szólongat, vagy sír nagy ritkán, gyorsan odamegyek, hogy tudja nincsen egyedül, de nem kapdosom föl, ez neki is jó, és én is tudok pihenni.
2009. szept. 29. 16:28
 9/13 anonim ***** válasza:
49%

A 2. válaszoló leírta azt amit én is gondolok! Mélyen egyetértek vele.

Az első gyerekemnél (aki már 7 éves), még vettem az újságot a terhesség alatt. Utána már csak néha. Engem is felidegesített, hogy mivel nem ment a szoptatás, ezért én nem voltam jó anya.

A kisfiam most 20 hónapos, egyszer megvettem az újságot, és pont ugyan azokat írták, mint évekkel ezelőtt! Azóta nem vettem egyet sem, és nem is fogok.

2009. szept. 29. 16:39
 10/13 anonim ***** válasza:
59%

én minden hónapban megveszem, mert sok jó dolgot olvasok benne, de:

-egy ideje tényleg túl sok az ilyen témájú cikkek aránya

-tényleg minden számban előjön a hordozás, együttalvás, állandó szoptatás...stb. és ez idegesítő

-az olvasói hozzászólások közül azokat részeítsik előnyben, akik ezeket a nevelési elveket vallják

-kampányolnak a "bárhol" szoptatásért, és ez is ideegesítő + tele van olyan levelekkel, hogy "szegény" anyukákat milyen atrocitások érték, mert pl. múzeumban akart szoptatni :D----ez már túlzás :D

-más elveket NEM fogad el sajnos...

Én:

-együtt aludtam a babámmal 2 hónapig, mert mshogy nem aludt, azóta viszont külön, és így mindenkinek jobb. köztünk már nem is tud elaludni.

-ha hisztizik, szoktam sírni hagyni (éjjel soha)

-sokat bújunk össze, bár nem hordozom (fáj a hátam),

-vallom, hogy a szoptatáson kívül ezer módja van a vígasztalásnak, és szegényesnek találom annak az anyukának az eszköztárát, aki bármi baja van a babának, azonnal tömi a mellét a szájába--még 2-3 évesen is!

-nekem az igény szerinti szoptatásból az jön le, hogy a babát 10-12szer is szoptatják naponta, akár csak pár kortyot is, és ezzel én nem kívánnék élni (ha lenne még mindig tejem, akkor sem)

-ha szoptatnék, akkor is adnák vizet inni a babámnak!

kb. ennyi

amúgy én is a napokban gondolkodtam ezen, hogy kicst túlzás már ez az újság...

:)))

2009. szept. 29. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!