Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti beadatjátok babátoknak a...

Ti beadatjátok babátoknak a választható oltásokat?

Figyelt kérdés
Ha igen, ha nem, miért?

2013. máj. 6. 23:20
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
19- es vagyok, érdekelne elolvastátok-e a a cikket, amit beraktam, vagy mivel úgyis idióta vagyok kérdés nélkül húztátok le?!
2013. máj. 8. 09:48
 22/26 anonim ***** válasza:
56%

Az influenza elleni oltás az tök más, abból nem emlékeztető kell, hanem minden évben az új influenza elleni típusokat dobnak ki, és azt kell beadatni (bár szerintem ez tényleg felesleges).

Gyermekbénulás már lehet, hogy nagyon ritka betegség, de nem gondoljátok, hogy pont azért ritka, mert mindenki be van oltva? A beoltott tömeg így védi egymást. Ha senki nem lenne beoltva, előbb-utóbb egyvalaki elkapná (mindegy hogy Afrikából, Ázsiából vagy honnan, de előbb-utóbb valaki elkapná), és akkor az szépen végigmenne egész Magyarországon, akkor már lenne elég beteg... Szóval persze most lehet mondani, hogy ez a betegség nem elterjedt már a Földön, de ez pont az oltásoknak köszönhető.

Régen hány kisgyereket vitt el a kanyaró, stb., most már ilyen nincs szerencsére.

A nem kötelező oltásoknál pedig a szülő a mellékhatások kockázatait csökkentheti, mindenki döntse el maga, hogy szeretné-e beoltatni a gyereket, vagy sem.

2013. máj. 8. 09:48
 23/26 anonim ***** válasza:
50%
Influenzából ugyanazt is újra kell adni, szóval mégiscsak emlékzttő.... nemcsak az új típusút, hanem pl, ha tavaly megkapta valaki az influenza a oltást, idén télen is kell azt is kapnia.
2013. máj. 8. 09:57
 24/26 anonim ***** válasza:
62%

Mindegy igazából, a 2 csoport úgysem győzi meg a másikat.

A kötelezőket némi fent tartással kezelve, de megkapták a gyerekeim. A választhatóakat nem. Ennyi. Nem gondolom, hogy most ettől rosszabb szülő lettem, mint azok, akik mindentől félve minden ellen beadatják az oltásokat.

Nem gondolom, hogy ettől lesz valaki jobb, vagy rosszabb szülő.

Voltam kanyarós, volt bárányhimlőm, életemben egyszer influenzám is volt.. És jéé! itt vagyok. Sosem kaptam semmilyen plusz oltást, talán akkor még nem is voltak ilyenek, hogy rota ellen stb... Szerintem tudatosan élve, mozogva, egészségesen étkezve, rendszeresen kezet mosva stb sokkal jobban elkerülhető minden betegség, mint oltásokkal. (ráadásul szerintem pl a bárányhimlőn igenis át kell esnie egy gyereknek- az oltás belőle szintén nem nyújt védettséget az ember élete végéig.... )

2013. máj. 8. 10:05
 25/26 anonim ***** válasza:
51%

Utolsó!

A bárányhimló elleni az 2 oltás és az élet végéig védettséget nyújt - azt honnan vetted hogy meg kell ismételni???

Bírom mikor itt gyakorin sokan olyanokkal példálóznak hogy dehát én is túléltem... Oké, hogy te túlélted a kanyarót, de az, aki nem élte túl már nyilván nem fog ide irogatni,.. És mindig van olyan, aki nem éli túl...

Na mindegy, ez tényleg egy meddő vita, a két fél sosem fogja meggyőzni egymást. Ami tény, hogy a kötelező oltásokat be kell adatni, a nem kötelezőket meg mindenki döntse el maga.

2013. máj. 8. 11:37
 26/26 anonim ***** válasza:
51%
Elolvastam a belinkelt két cikket, de számomra semmi konkrét nem derült ki belőlük, hanem csak annyi, hogy vannak az oltások ellenzői és "védői", de egyik sem tudhatja 100 %-osan, hogy igaza van-e vagy sem, mert nem áll rendelkezésre elég tudományos tapasztalat az oltásokról.
2013. máj. 8. 12:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!