Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Beadatjátok babátoknak a rota...

Kíváncsicska kérdése:

Beadatjátok babátoknak a rota vírus elleni oltást? Ha igen akkor miért ha nem akkor csak az ára miatt nem?

Figyelt kérdés
Elég húzós ára van azt mondta a védőnőm 18000Ft.És ha jól emlékszem nem 1 oltásról van szó.
2012. febr. 19. 11:27
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
73%

Igen annyi és 2 oltásról van szó. Igen, beadattuk neki, az elsőt 3 hónapos korában, a másodikat 6 hónapos korában kapta ha jól emlékszem. Azért adattuk be mert paraszülők vagyunk és mi minden kötelező és nem kötelező oltást beadatunk:) A gyerekorvosunkban nagyon megbízom, vele is konzultáltam, ő is ajánlotta.

Ha valaki megteheti anyagilag szerintem mindenképpen érdemes. A hányás-hasmenés vírus nagyon gyakori (nálunk most is járvány van), és óvodás koráig minden gyermek legalább egyszer elkapja. Csecsemő korban a legveszélyesebb. És sajnos ha egyszer már elkapta a gyermek, nem jelent védettséget és nemtől, kortól, szociális helyzettől függetlenül sajnos mindenkit érint...

2012. febr. 19. 11:36
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem. És nem csak az ára miatt, hanem mert az oltás a rota vírus kb. két fajtája ellen véd, és elég sok van belőle...
2012. febr. 19. 11:37
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
Mi nem az ára miatt nem adattuk be! Megtehetnénk de nem jutottunk közös véleményre párommal! Én igen ő nem! Mi mindenben közösen döntünk! Szerinte felesleges adalékot juttatunk a gyerekbe egy olyan betegséggel szemben amit nem feltétlenül kap el.....! Vitatom én is, de most már lemaradtuk róla! 7 hónapos!
2012. febr. 19. 11:42
 4/24 anonim ***** válasza:
74%
Szia, igen. Most fogja kapni az elsőt 3 hónaposan. Én nagyon szerettem volna, férjem meg belement. Szerintem hasznos.
2012. febr. 19. 11:43
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem, és nem az ara miatt. Nekünk a gyerekorvos azt mondta, hogy nagyon sok ilyen betegség van, ami ellen nincs oltás. A rota vírust pedig ugyanúgy megkaphatja akkor is, ha be van oltva, max. kicsit enyhébb. Ismerősöm beadatta a lányának. Az igaz, hogy a rota vírust nem kapta el, de két eves koráig háromszor került kórházba más hányás- hasmenés vírus miatt.
2012. febr. 19. 11:49
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ilyen kérdésekben én döntök. Kisfiamnak nem adattam be. Első gyerek volt, nem jártunk vele gyerekközösségbe, a dokinéni nem javasolta.

2.babánk megkapta, mert a nagy akkor már ovis volt, és félő volt, hogy hazahozza neki.

Én egyébként soha nem voltam oltás párti, de amióta megszületettek a gyerekek ez megváltozott. A fiam a rotán kívül mindent megkapott, és a kicsi is meg fogja ezeket kapni. Én így is próbálom Őket megvédeni.

2012. febr. 19. 11:50
 7/24 A kérdező kommentje:
Én is azért gondolkodom rajta mert a védőnőm azt mondta hogy attól még elkaphatja csak max gyengébb lefolyású lesz.Inkább hajlok a nem felé én is de nem az ára miatt.
2012. febr. 19. 11:54
 8/24 anonim ***** válasza:
én szerettem volna beadatni, de közbe jött egy szükséges nagy kiadás költözés miatt,ezért igen az ára miatt nem adatuk be, pedig az orvos erősen ajánlotta. költözéssel együtt másik orvosa is lett a babának, ő már teljesen másképp állt a dologhoz, ő nem javasolta. azt mondta ha sokat jár a baba közösségbe akkor ajánlott inkább.
2012. febr. 19. 11:55
 9/24 anonim ***** válasza:
70%
Nem. Nem véd minden hányós-hasmenéses vírus ellen, és csak akkor tudod meg, hogy rotás, ha kitenyésztik, amúgy csak vállat vonnak, ha beviszed orvoshoz a gyereket, hogy jaa, vagy rota, vagy calici. Ápold, ennyi. Sima hasmenéssel is kiszáradhat a gyerek, azonnal kezelni kell, nemcsak a rota a mumus. Inkább jó, ha felkészül az ember, mit kell tenni hányás-hasmenés esetén, nem lehet hátradőlni, hogy úgyis be van oltva. Írass otthonra hányás elleni kúpot, legyen széntabletta, hideg víz itatni kanalanként meg rehidratáló.
2012. febr. 19. 12:05
 10/24 anonim ***** válasza:

BEadattam. 2x18e, nekem volt a munkahelyemről egészségpénztáram, arra vettük, így nem került pénzbe kvázi..

Azért tartottam fontosnak, mert én már párszor átestem rajta, egyszer kórházba is kerültem és szörnyű emlékeim vannak róla. De utólag kiderült, h jól tettem, mert megint ekaptam, 2 hónapja, a babám 11 hónapos korában, két napig fél óránként hánytam, végül injekcióval állt csak el az ingerem, és a lányom "megmenekült", holott az egész családon végigment... A barátnőm kisfia meg kórházba került kizáradással :(

Semmi más ajánlott oltást nem kapott és nem is fog kapni, de ezt nagyon fontosnak tartom.

2012. febr. 19. 12:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!