Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Beadatjátok babátoknak a rota...

Kíváncsicska kérdése:

Beadatjátok babátoknak a rota vírus elleni oltást? Ha igen akkor miért ha nem akkor csak az ára miatt nem?

Figyelt kérdés
Elég húzós ára van azt mondta a védőnőm 18000Ft.És ha jól emlékszem nem 1 oltásról van szó.
2012. febr. 19. 11:27
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
36%

Sajnos a rota vírust sokan lekicsinylik de akinek gyerek átesett rajta mind bánja hogy nem adatta be.

A rotás gyerekek 95%-ban korházba kerülnek kb félnapos hányás hasmenés után. Ez a vírus annyira agresszív hogy a gyermek 24 óra alatt bele halhat a vírusba.

Barátnöm 4 éves kisfia délelött kezdett el hányni és délután már úgy vitték korházba hogy enm tudott lábra állni.

Egy ismerösöm meg terhesen került rotával korházba, az is durva.

Èn beadattam, mert ezt nem tudod kivédeni mint a szalmonellát.

2012. febr. 19. 12:33
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
4,5 hónapos a babám. Nem csak az ára miatt nem adatjuk be, hanem mert a gyerekorvos és a védőnő sem ajánlotta! Lebeszéltek róla! De látod ez is ember, orvos, védőnő függő. Van aki ajánlja van aki nem. :-)
2012. febr. 19. 13:08
 13/24 anonim ***** válasza:
67%

Nem adattam be, mert a rotavírusnak csak két törzse van benne, és az ellen is csak két éves koráig védi meg. Ezen kívül többféle rotavírus is van, amit ugyanúgy elkaphat, ill más vírust is, ami ugyanilyen tünetekkel jár.

A másik ok, hogy az oltóanyag sertésinfluenzavírussal szennyezett, amit a gyártócég vállalt is 2010-ben, de közölte hogy ez nem okoz próblémát, csak üriti a beoltott gyerek a vírust, nem lesz beteg. Azért szennyezett az oltóanyag, mert tenyésztésre sertésszerveket használnak fel a gyártásnál.

Ráadásul mindezért még fizessek is 36000 forintot?? Hát nem.

Én csak Prevenart és a Menjugatet adattam be.

2012. febr. 19. 13:16
 14/24 anonim ***** válasza:
Nem adattuk be, minket is lebeszélt az orvos és a védőnő is.
2012. febr. 19. 13:25
 15/24 anonim ***** válasza:
62%

Nem adattam be! 4 gyerekem van, egyik se volt rotás!

Különben is kevés, ami ellen véd! Szerintem felesleges vírussal fertőzzük a gyereket, az oltáskor.

Amúgy meg kb. 2 éves korig véd az oltás, tehát a 4 éves gyereket nem védte volna!

2012. febr. 19. 13:40
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem, koraszülöttként még a kórházban, az inkubátorban elkapta 1 hetesen.:( Akkor azt hittem, ennyi volt, védett lett. De felvilágosítottak, hogy számos fajtája van még ezen kívül. Ezért nem. A nagylányom meg az oviban több hányás-hasmenés bacit kapott el anno, mint ahányszor náthás volt...
2012. febr. 19. 13:58
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
beadattam, picibaba koromban kórházba kerültem ilyesmivel (anyám nem emlékszik, milyen betegség volt, de hányós kiszáradós, infúziós), el szeretném kerülni a sajátomnál.
2012. febr. 19. 14:24
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem adtuk be de nem az ára miatt.Egyszerűen nem hiszem,hogy hasznos mindennel agyon szurkálni a gyereket.Természetesen a kötelezőket megkapta és még 2őt amit ajánlott az orvos a Prevenart és az agyhártyagyulladás ellenit.
2012. febr. 19. 14:24
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Én sem adattam be neki, főleg mert nem mindegyik ellen véd.

Közösségbe nem járunk, így kevés esély lett volna az elkapásra. Hányás-hasmenős vírust már elkapott, az nem volt annyira agresszív, de ettől függetlenül éjjel-nappal figyeltem a gyereket, ha baj lett volna egyből mentő.

Két nem kötelezős kapott meg, a prevenart és az agyhártya ellenit.

2012. febr. 19. 14:50
 20/24 anonim ***** válasza:
48%

Mi is beadattuk.Már 13,5 hós volt a lányom, így kb 10-11 hónapja kapta meg az elsőt, de nálunk már akkor 19500 ft volt darabja.

Azért ajánlotta a gyerekorvosunk, mert ugyan elkaphatja a vírust, de nekem megnyugtatóbb, ha otthon ápolhatom, ha beteg és nem kell kórházba vinnem.Az orvos is mondta, hogy volt olyan betege aki elkapta az oltás ellenére, de sokkal enyhébben ment le nála, nem fenyegette a kiszáradás és ez nekem elég.Anyagilag elég megterhelő és nagyon sajnálom azokat akik emiatt nem adatják be, pedig szeretnék.Felháborító, hogy ennyibe kerül, mert valahol olvastam, hogy kb 500 forintba van a valcina tokkal vonóval.De hát mivel nem kötelező (2.felháborító tényező)és elég durva vírus ellen véd, aki teheti, úgyis beadatja.

2012. febr. 19. 17:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!