Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Beadatjátok a babának a rota...

Beadatjátok a babának a rota vírus elleni szert?

Figyelt kérdés
Nálunk a védőnő azt mondta, hogy igazából csak a tápszeres babáknak szokta ajánlani, mert az anyatejből annyi védelmet kapnak, hogy anyatejes babák csak ritkábban kapják el, mint a tápszeresek. Ez tényleg így van? Tapasztalatokra is kiváncsi lennék, hogy akik elkapták, azok tápszeresek, vagy anyatejesek voltak?
2010. jan. 18. 12:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem adatom be.Tápszeres.
2010. jan. 18. 12:20
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Én beadattam, bár a gyerek csak anyatejes, a doktornéni nagyon javasolta.
2010. jan. 18. 12:21
 3/12 anonim ***** válasza:
76%
Nem adattam be... Két anyatejes gyerkőcöm van. Nekünk azt mondta a védőnő, hogy felesleges...
2010. jan. 18. 12:24
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Én sem adattam be. A tv-ben azt mondják, hogy a gyerekek 95%-a átesik rajta 5 éves kora előtt. Nekem 8 éve van gyerekem, ez alatt 2 gyerekről halottam, hogy Rotája volt. Valószínüleg a többiek egy normál hányás-hasmenéses betegséggel túl voltak rajta, ahogy az én gyerekeim is. Ezért a kicsinek sem adattam be. Valóban vannak elhúzódó esetek is, amik a korházban végződnek, de én nem tapasztaltam a környezetemben, hogy ez túl gyakori lenne.
2010. jan. 18. 12:25
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem adatok olyan ellen oltást,amit ha elkap gyógyszeresen lehet gyógyítani.Annál sokkal károsabb az oltóanyag.
2010. jan. 18. 12:29
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

az én babám 2,5hós,a 7en kapja a 2.at a rotából (Rptarix)! Én is sokat töprengtem,h mi tévő legyek,de aztán annyi ismerősöm gyerkőce elkapta,h azonnal beadattam neki! Ismerősöm ikerlányai a nyáron kórházban is voltak,mert annyiramegbetegedtek,h infuzio kellett-ők tápszeresek voltak! Nem szeretnék kórházban kikötni...

2010. jan. 18. 12:53
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Én beadattam. Bátyám és férjem is totálisan kiszáradt gyerekkorában emiatt, és most egy barátnőm kisfia is életveszélyben volt. Láttam, mennyit szenvedtek vele, ez engem meggyőzött. Akinél enyhébb lefolyású, azért az sem kellemes a beteg kisgyereknek. Szerintem ha megengedheted magadnak (mivel elég drága) adasd be.

Nálunk a gyerekorvos és a védőnő is javasolta.

2010. jan. 18. 13:15
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem adatom be. Én még szerencsére nem hallottam a környéken, hogy elkapta volna valaki a rota vírust. És sajnos pénzünk sincs az oltóanyagra... Nagyon drága.
2010. jan. 18. 13:18
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Beadattam.
2010. jan. 18. 13:21
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is most adatom. Anyatejes. egyik ismerősőm babája egy hónappal fiatalabb az én lányomtól, anyatejes és a múltkor bekerültek a kórházba. És még ezek után is be kell adatnia.

3.5 hós kiscsaj anyuja

2010. jan. 18. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!