Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti beadatjátok babátoknak a...

Ti beadatjátok babátoknak a választható oltásokat?

Figyelt kérdés
Ha igen, ha nem, miért?

2013. máj. 6. 23:20
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
29%
Termeszetesen en sem az ilyen dolgokra irtam,amire te gondoltal,de hosszasan tudnam irni a latott es tapasztalt ellenerveit egy-ket oltasnak.nehany pelda (amiket lattam is):szabalyosan kanyaros lett az ismerosunk kisfia az az elleni oltastol.tesomon kijott mumpsz utana.tobb felnott es gyermek van az ismeretsegi koromben aki tobbszor lett b.himlos pedig mar agy elkapta egyszer vagy be volt oltva.tudnek meg sorolni.a mi orvosunknal a prevenar viszont kotelezoben ment,azt azert nem irtam.nem mivel nem irtam kisregenyt es nem reszleteztem mindent,az nem azt jelenti,hogy ki kell sarkitani a dolgot.nem veszem felvallrol a gyermekem egeszseget,de amiket irtam az mind valos.
2013. máj. 7. 20:09
 12/26 anonim ***** válasza:
49%
Sokan esnek olyan hibába h azokat a védőoltásokat se adatják be mint pl a gyermekbénulás ami ugye kötelező és nagyon fontos dolog aztán amikor megtörténik a baj és lehet mindenkit okolni. Itt nem a bárányhimlőre gondolok mert az olyan dolog h egy gyereknek általában át kell esnie. Nem egy halálos kimenetű betegség. De egy agyhártyagyulladás vagy más ilyen dolog az nem vicc és nem éri meg kockáztatni. Ha ennek ellenére is történik baj sajnos nem első példa lenne. De vegyük azt h nem minden véd 100%-osan. Semmire nincs biztos garancia. A lényeg h te mindent megtettél ennek érdekében. De persze ezt mind döntse el a kedves szülő ő mit szeretne. Első voltam.
2013. máj. 7. 21:03
 13/26 anonim ***** válasza:
67%
Én ugy tudom, hogy aki nem akarja vagy elhalasztotta gyermekénél a kötelező oltást,ott közbelép az arra hivatott szerv,aki ezt felügyeli.De olyannal még nem találkoztam szerencsére aki ezt "direkt" kihagyta volna.Látod, nálunk kötelezőnek ment az ami máshol nem az (prevenar),ami szerintem is fontos, de pl.b.himlő, rota stb.Lehet, hogy nem ide vág pontosan, de én sokkal jobban tartok egy olyan millioszor könnyebben előfordulo nagyon veszélyes lehetőségtől, hogy a baba darázs vagy egyéb csipést szerez,amit nem tudhatsz előre, hogy allergiás vagy sem,s ezért mindig calcimusc ampullát hordok magamnál tavasztól, mert allergiás reakcioként fulladást és más életveszélyt okozhat.Ennek szerintem sokkal nagyobb az esélye.ez megint csak egy példa volt...
2013. máj. 7. 21:19
 14/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

9 hónapos a babám, de még csak a kötelezőket kapta eddig.

A családban nem vagyunk a plusz oltások híve, pl influenza ellen sosem oltatjuk be magunkat.

Természetesen a babám egészsége a legfontosabb.

Az agyhártyán gondolkozom, h beoltatom a babám, ha még lehet.

Bárányhimlőre mondjuk biztos nem fogom beoltatni, azon át kell esni.

2013. máj. 7. 22:44
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Agyhártyát, ha akarod, még jobb is 1 éves kor után. Ugyanis alatta több oltás kell, emlékeztetőnek. 1 éves kortól pedig csak 1 kell. És amúgy is, akkor fontos főleg, ha közösségbe megy, ott terjed....
2013. máj. 8. 07:58
 16/26 anonim ***** válasza:
65%

Egyébként Mo-n a kötelező oltásokat sehogy sem lehet elkerülni, ugyanis, ha a szülő nem adatja be, akkor gyámügy megy, büntetés, börtön, bíróság, és a vége, hogy a kicsi oltva van. Szóval maximum elhúzni lehet.

Én írtam amúgy a hosszút, hogy mit miért nem. Egyébként csak nekem fura, hogy nyugati országokban fele ennyi a kötelező oltás, mégsem betegebbek az emberek?! Sőt! Átlagban tovább élnek, mint a magyarok.

S bár kerülni nem lehet, írta valaki a gyermekbénulást. Az elmúlt években az egész Földön volt összesen kb 500 eset, az is Ázsia és Afrika szegény részein. Irtózatos szerencsétlenség kellene, hogy valaki Európában elkapja. De mindegy, kell, tenni nem lehet ellene. Tényleg csak érdekességként írtam.

2013. máj. 8. 08:55
 17/26 anonim ***** válasza:
61%

Én sem adattam be plusz oltásokat, pontosan azért, amiket az 5. válaszoló írt. Nekem régi barátom, egy orvos mondta, hogy ugyan nem sokat, de jutalékot kapnak a legtöbb gyógyszer után, (így nyilván az oltások után is), és ő nem ajánlotta az oltásokat.

Mellesleg én bevallom magamról, hogy elég sok összeesküvés- elmélet van, amikben hiszek, ami reálisnak tűnik, és EÜ-s ismerőseim is megerősítettek ebben- abban. Például, hogy milyen adalékok vannak az oltásokban. De ezeket már csak az érti, aki szintén benne van ilyen dolgokban. (Egyébként ez olyan dolog, hogy vajon egyszerű vírusos betegségre miért írnak fel ötféle antibiotikumot, amikor vírus ellen semmit nem ér, ellenben rengeteget árt)

Aztán persze, mint mindig, lehet én leszek az ostoba, és lehet, én vagyok hülye, és igenis be kellett oltatnom őket... De én bízom magamban, az immunrendszerükben...

2013. máj. 8. 09:06
 18/26 anonim ***** válasza:
65%

Egyébként meg ugye azt is tudjuk, hogy a védőoltások egyike ssem nyújt "örökre" védettséget, emlékeztető oltás kell a későbbiekben (1 hónap, 3 hónap.. 5 év után- lásd influenza oltás minden évben), míg ha pl valaki átesik az influenzán azon faj ellen védett marad az életében...

És ezren vannak, akik az oltás után elkapják, esetleg súlyos mellékhatásoktól szenvednek. Többet nem írok, csak eszembe jutott ez is, mint érv.

Ugyan ez nem nálunk íródott (mivel Németországban nincs kötelező oltás, csak ajánlott), érdemes elolvasni....

2013. máj. 8. 09:25
 19/26 anonim ***** válasza:
50%
2013. máj. 8. 09:43
 20/26 anonim ***** válasza:

a link lemaradt

[link]

2013. máj. 8. 09:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!