Ti beadatjátok babátoknak a választható oltásokat?
én eddig csak az agyhártya gyulladás ellenit adatam be a babámnak (most 11 hónapos)
a rota elleni nem győzött meg.
mivel kisfiú, a bárányhimlő ellenin majd még agyalok, ha nem kapja el nagycsoportos ovodás/kisiskolás koráig.
Most leszek ismét "sz@ranya"
Nem semelyiket, egyiket sem.
Rota: nem. Rengeteg vírus, baktérium fertőzés okoz hányást, hasmenést, a rota oltás csak pár ellen véd még a rota vírusok családjában is. Teljesem felesleges. Nem egy ismerősöm adatta be mindhármat, és mégis kh-ban kötött ki gyerekkel. Szóval azért nem.
Agyhártyagyulladás: nem. Egyrészt rettentően ritka betegség, évente átlagosan 40-et diagnosztizálnak. Másrészt a megbetegedések 80%-áért a Meningococcus B a felelős. Ehhez képest az "A" és a "C" csoport ellen van oltás. (Általában a C ellenit szokták beadni, az a második leggyakoribb- NeisVac-C) Mellesleg nemcsak a meningococcus okozhat agyhártyagyulladást, sok- sok más vírus, és bacilus is. (na jó, lehet ezt majd iskoláskorukban megkapják, mert bár ritka, de súlyos betegség. de csak lehet)
kullancs-encephalitis: a kullancsok nagy részében ugyan ott van a "betegség", ám ezt csak akkor adja át, ha már hosszú ideje benne van egy gyerekben az állat, amikor már "visszaöklendezi a vért". Normális esetben egy szülő kirándulás után egyből átnézi a gyereket, és bármikor kiszedi az állatot, nagyon egyszerű (ha a feje bent is marad, az nem számít, az nem okoz bajt, kilökődik magától).
bárányhimlő: nem. az összes ismerősöm átesett rajta, nem lett semmi baja, túl van misztifikálva ez a betegség (IS)- nyilván odafigyelést igényel, de kellő óvatosság mellett nincs gond belőle (kedves ismerősöm pár hónappal a szülése után kapta el, persze a babája is, de kutyabajuk...)
na jó. hazudtam. a prevenart beadták a nagyobbnak, de én nem tudtam hogy nem kötelező, csak mondták, hogy akkor most 2 oltást kap ^^ (mellesleg ez ellen az anyatej is véd)
Utólag olvasgattam a témában, és akkor láttam, hogy azt nem kellett volna.
A gyerekorvosok többsége persze, hogy ajánlja, mert ők a felírt recept után pénzt kapnak, ha kiváltják azokat, ez egyértelmű. Plusz ugye, ha választható oltást ad be külön is kérhet pénzt... Nekem a kötelezőkkel is van bajom. Rég eltűnt, talán már nem is létező betegségek ellen védenek.
Nem vagyok összeesküvés- elméleteket gyártó idióta, de ezek mind tények, utána lehet olvasni.
Rotát beadattam, mert egy ismerősünk lánya 1 évesen elkapta a vírust és nagyon durva dolgokat meséltek róla, szóval mi inkább beadattuk. (így még ha el is kapja enyhébb befolyású lesz neki)
Bárányhimlőt beadatom, mert így megúszunk 2 hétnyi betegeskedést ami senkinek sem hiányzik.
Prevenart szintén beadattam.
Mindenki döntse el, hogy szeretné-e, ha a gyereke átesne ezeken a betegségeken, vagy sem. Ennyi.
Én még gondolkodom, hogy beadassam-e.A családom nő tagjai érdekes módon nem kaptak el semmilyen gyermekbetegséget.Sem én, sem a nővérem, sem az anyukám, sem a nagymamám.
Nálunk ez kimaradt,viszont nekem fiam van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!