Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy kell elaltatni egy 5...

Hogy kell elaltatni egy 5 hónapost? Segítség!

Figyelt kérdés

Régen olyan szépen elaludt 8-fél9-kor, de pár napja lehetetlen elaltatni, pedig ma is fél 5 óta fent van.

Nézelődik, vigyorog, de ha egyedül hagyom az ágyban, üvölt, mint egy sakál nem hagyja abba.

Mellemen szokott elaludni, de most azt is csak tépi, játszik vele, az álmosság szikráját se látom.

Mit tegyek???

Ha ráüvöltök, vagy ráverek csak még jobban bőg, semmi nem segít, én pedig már legszívesebben kidobnám az ablakon tehetetlenségemben, teljesen kikészültem tőle idegileg!

Hogy kell elaltatni, mit tegyek, segítsetek kérlek!!!!

2013. máj. 3. 22:05
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Márpedig kaptál hasznos tanácsot is még ha nem is a babádnak.Elsősorban magad kellene rendbe rakni,de elég sűrgősen és mondom ezt úgy,hogy ezen átmentem,ilyen gondolatokon is sőt néztek már elmebajosnak is annyira fáradt voltam és tanácstalan,de soha nem bántottam a fiamat.Szedd össze magad,te felnőtt ember vagy egy gyermek anyukája,oltalmazója,védelmezője.Lépj túl a saját sérelmeiden és ne egy 5 hónapos csecsemőn vezesd le,mert az több mint egy rossz vicc.Inkább tedd bele a kiságyba,menj ki 5 percere a levegőre,tornázz vagy valami és engedd ki magadból a gőzt.Hivj fel barátnőidet,anyukádat,apukádat,testvéredet,nagyszülőket...bárkit.Sétáljatok sokat,most már jó az idő is.

A babádra meg 2 tippem van.Vagy fogzik vagy beindult nála mozgásfejlődés és az zavarja be.Na már most ha tényleg ez van,akkor ez elég sokáig tart,de természetesen nem egyszerre.Lehet tart 1hétig,lehet 2 ezt sajna nem lehet kiszámolni.

Vegyél egy nagy levegőt és fogadd el a helyzetet,hogy most ez van,de később lesz jobb!!!!

2013. máj. 3. 23:15
 22/42 anonim ***** válasza:
Én is remélem hogy te is meg a baba is elaludt már és megnyugodtál azzal hogy ideges vagy és bántod őt nem segítesz sem magadon rajta meg főleg tudom hogy tudod hogy ő nem tehet arról hogy nem alszik ahogy arról sem hogy nincs már apukája és azt is tudom hogy neked ez nagyon fáj de nem kellene egyedül maradnod sem a picivel sem a problémával mert ez nem vezet előre ha nem tud senki segíteni írj nekem privit és megbeszéljük,van egy 17hónapos kislányom aki iszonyúan hisztis lett mostanában,és aludni sem akart és én is rákiáltottam a napokban utána szívem szerint felpofoztam volna magam mert nagyon sírt és megijedt pedig csak egyszerűen fáradt voltam mert már 3 hete nem aludtunk éjjel egy órakor felkelt és hajnal 4ig buli volt én is kikészültem.Aztán kiderült hogy jönnek a szemfogak most már alszik.Szerintem szoktasd rá hogy ölben ringatva akár szopi közben énekelj neki valami szépet és mindig ugyan azt abból tudni fogja hogy ez az altató nálam a mai napig bejön ha túl fáradt hogy elaludjon.
2013. máj. 3. 23:37
 23/42 anonim ***** válasza:
100%
miutan megkaptad a sok hasznos tanacsot onmagadnak (mindenkivel egyet ertek), en adok tanacsot a babadnak. nalunk is ez volt a helyzet. csak 3 honapos koraban, de most ujra kezdodik mert fogzik. most 5 honapos. en mar nagyon regota, kb.ket honapja csak babakocsiban tudom elaltatni. reggeltol estig megy a kocsi, es en is. nagyon faraszto, de igy legalabb alszik. probald meg te is. mozgasd a kocsit jobbra-balra es kozben setaljatok.
2013. máj. 3. 23:39
 24/42 anonim ***** válasza:
100%

Hát ne haragudj de nekem soha nem aludt 2 óránál tovább és még csak 6 hós! Hasfájás időszak, majd csak szimplán babakocsis. Majd most lassan 3 hónapja éjféltől kb 20 ! percenként ébred fel és csak cicin alszik vissza. Én mindent kipróbáltam amit lehetett, de soha nem üvöltöttem vagy vertem rá a gyerekemre! pedig sokszor hulla vagyok. Éjszaka így alszom 3 órákat,nappal semmit. Igaz a 2 hónap alatt 6 db poharat törtem össze és többször elszívok egy egy szál cigit ,de nem ütném meg!! Én is mondhatni 80%.ban egyedül vagyok a picivel, apa egy héten 24 órát van kb mellettünk és akkor is jórészt pihen. Sokszor a fáradságtól az ájulás szintjén voltam!

Tényleg kérj segítséget ,mert majd te is bekerülsz a híradóba! Ne halogasd hanem hétfőn irány a doki.Ha nem szoptatsz akkor enyhe nyugtató is jó lenne,ha még szoptatsz akkor meg mérlegelni kell ,hogy a szoptatás vagy gyógyszer!

Próbáld babakocsiba tologatni, bekenni az ínyét, megnézni nincs e melege, nem lázas e, nem keveri a napszakokat? Csinálj nagyobb fényt a szobába ha sötét van, ha világos akkor sötétet. Bújj hozzá és aludjatok együtt ha nem úgy csináljátok! Kit érdekel ilyen esetben a mostani trend ,hogy külön ágy? ! De vigyázz le ne essen ,mert szerintem is a mozgásfejlődés és kezdődhet a szeparációs szorongás is ,hogy fél ,hogy elhagyod! Lehet fogzás, vagy csak hasfájás! Most frontok is vannak!

2013. máj. 3. 23:53
 25/42 anonim ***** válasza:
79%

Az én kisfiam 3 hónapos, sokszor őt is nagyon nehéz elaltatni. Van, hogy kézben altatom, ilyenkor sokáig "ugrál" rajtam, de egyszer csak megunja, és elfárad, elalszik. Közben halkan nézem a TV-t, vagy gépezek. De inkább úgy szoktam, hogy leteszem, hason alszik, és elkezdem simogatni a fejét, általában az orrát, mert akkor lecsukja a szemét, és sokszor csak ennyi kell, hogy elaludjon. Mert ő most nagyon nézeget, mindent meg akar nézni, és emiatt nehéz pihennie, mert dolgozik benne, hogy "felfedezzen" (az etetés is nehézkesen megy emiatt egyébként). Ha már túlpörgött, akkor sokkal nehezebb, de kitartással akkor is megy. Csitítgatom, énekelek neki, miközben simogatom. Viszont ha nevetgél, vigyorog, akkor én még meg sem próbálom letenni, mert akkor még tuti nem álmos (legalábbis az én fiam). Változó, hogy mennyit alszanak, volt, hogy a fiam nem is aludt egész délután, csak este 9 körül. Szerintem akkor még várj az altatással, ha nem tűnik álmosnak, mert csak felidegesíted magad. Én ilyenkor beteszem pihenőszékben, és ott eljátszik mellettem, lát engem is, nincs gond.

Remélem megoldódik a probléma!

2013. máj. 4. 09:58
 26/42 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Hogy aludt a babád? Sikerült valamennyit pihenned?
2013. máj. 4. 11:06
 27/42 anonim ***** válasza:
sikerült aludni?
2013. máj. 4. 12:40
 28/42 anonim ***** válasza:

micsoda???

ráversz???? jézusom csak 5 hónapos!!!

2013. máj. 4. 13:23
 29/42 A kérdező kommentje:

11 volt majdnem mire elaludt, viszont fél 9-kor már ébredt is.

Biztos ami biztos, ma este fürdés előtt adok neki kamillás homeós bogyót, hátha használ.

Tegnap este is kikevertem egy adagot, de mire bementem a szobába, pont akkor aludt el.

Én ittam meg a lötyit helyette, rám is fért :)

Még mindig nem tudom amúgy, hogy mi lehet vele, mert hiába a fél 9-es kelés, most is csak fél 1-kor aludt el, de már 1 órája alszik.

Eddig max. 3 órát bírt ébren, de csak 20 perceket aludt.

Fogalmam sincs, mi boríthatta fel ennyire az alvási szokásait, mivel a napjaink ugyanolyanok, mint eddig.

Fogjak mindent a frontra? Nem tudom, de remélem hamarosan rendeződik megint.

2013. máj. 4. 13:38
 30/42 anonim ***** válasza:

Mozgásfejlődésben sem változott?Amúgy ez az a korszak amikor elkezd nagyon érdeklődni a külvilág felé és nem ér rá aludni:)

Még ajánlom számodra a cimtromfű teát!

2013. máj. 4. 13:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!