Mikor kezdtétek a hozzátáplálást és mivel?
Szia!
Az én babám jövőhéten tölti a 4 hónapot,szintén csak anyatejes.Nekem is kezd csökkenni a tejem és azt mondta a védőnő,hogy ha betölti a 4 hónapot akkor kezdjem el kóstoltatni.Nem hozzátáplálni,csak kóstoltatni a kettő nem egy!!Azt mondta,hogy alma levével kezdjek.Majd jöhet a burgonya,sütőtök,barack leve stb..
Ne siess a hozzátáplálással, ezt olvasd el:
Miből gondolod, hogy fogyóban van a tejed? 4-5 hónapos korban van egy természetes stagnálás, ez ne ijesszen meg, a védőnőre ne hallgass, sajnos keveset tanulnak a főiskolán a szoptatásról. Nekem szoptatási tanácsadó mondta (aki egyébként védőnő is, sajnos más körzetben), hogy jobb várni 6 hónapos korig. Nekem kezdettől nem volt elég a tej, 2 hetes korától táspzert is kapott, de egyre kevesebb kellett, én azért kezdtem 5,5 hónapos korban a hozzátáplálást, hogy kevesebb tápszert kelljen adni. 8,5 hónapos korára így teljesen el tudtam hagyni, 15 hónapos, még most is szopizik.
Baracklével és Sinlac péppel kezdtem, aztán barackpüré, alma, sütőtök avokádó, kölespép. De kb 7 hónapos volt, amikor már normál adagokat evett egy-egy étkezésre, és mindig előbb szoptatom, aztán az "étel".
A napi 500 ml tejalapú táplálék sem kőbe vésett, a tejérzékeny babák sem kapnak. A kálcium a fontos, a fehérje, a szénhidrát, ezek másban is vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!