Irjátok le nekem légyszi hogyan kezdtétek a hozzátáplálást?
betöltött 6hósan kezdtem a kóstóltatást. Gyümölcslével 2szoptatás között. Aztán amikor megszokta az ízeket, akkor kezdtem kiváltani az étkezéseket ilyen sorrendben: 10órai, uzsi, ebéd, reggeli, vacsora
Igen, kiskanállal kezdtem almapürével. Almát összedaaraboltam, megpároltam, pürésítettem. Kb 1hét volt mire megszokta. És nem tolta ki a nyelvével. Aztán jöhetett a többi: alma-répa, barack, stbstb. Mindig annyit adtam neki szoptatás előtt, amennyit szeretett volna aztán cici. Míg a végén az egyik nap jóllakott, jóízűen megette a pürét és csak szomjúságból kérte a cicit. Aztán jöhetett a következő étkezés kiváltása. Kb 11hós korára kiváltottuk mindegyiket, 10hósan kapott először vizet. Most 2éves múlt és nem válogatós. Darabosat akkor adtam, amikor ő kérte
Mindkét gyerekemnél betöltött 6 hósan kezdtem (Fiamnál ez 4 hete volt:o)). Almapürével kezdtük - mi vettünk üvegeset, Hippet, mert az garantált minőség. A Lányom is 14 hónapos koráig csak üveges bébiételt kapott, mert azt volt hajlandó megenni. Először 2-3 kanállal kezdtük a kóstolást, aztán másnap már 6-8 kanállal kapott, aztán 3. naptól amennyi jól esett/esik. Egy gyümölcsöt/zöldséget 5-6 napig adok egyfolytában, aztán jöhet a következő bevezetése. Már eszik almát, tököt, répát, barackot, szilvát. Mind üveges, Hipp vagy Kecskeméti.
Egyébként attól függetlenül, hogy a Lányom bébiételezett 14 hós koráig, egyáltalán nem válogatós. Ma már 2,5 éves! A darabosat én sem erőltettem, amikortól elfogadta - 14 hós korától - akkortól kapta. Persze vacsira akkor már felvágottat, kenyeret, zöldséget, sajtot evett, csak a főtt ételeket nem volt hajlandó másképp megenni, csak pépesen. Huh, remélem érthető voltam:o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!