Tápszeres Anyukák, ti mikor kezdtétek a hozzátáplálást?
Én a 3 hónapot korainak tartom, hacsak nem fejlődik rendesen, és megoldást kell keresni a táplálását illetően.
Lányommal 4,5 hónaposan kezdtem, mert elkezdett fogyni, és hiába váltottunk tápszereket, nem akarta enni igazán.
Így orvosi javaslatra adtam neki Sinlac pépet, tejpépet, illetve almát, őszit, s.répát, krumplit. Szépen lassan, sorban.
Amúgy akár készíted, akár veszed az ételt, szerintem jó lehet. Babám vegyesen kapta.
Én 3,5 hónaposan kezdtem: almalé, répalé kiskanállal 1 hétig a délelőtti etetés előtt.
Majd reszelt alma pár napig, aztán főtt répa+alma püré, főtt krumpli+alma püré. Venni sütőtököt és alma-őszibarackot vettem. Eleinte néhány kiskanállal + tápszer, kb. 2 hét után tudtam kiváltottam 1 étkezést (kb.180-200 gramm)
Nekem is mind a két kisfiam ezt a tápszert kapta már 2 hetes korától. A nagyobbik fiamnál 4 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást (almapüré, krumpli, sütőtök, répa, körte), illetve 4 hónaposnak adható bébiételekkel. A kisebbik fiam most lesz 5 hónapos, 1 hónapja próbálom kóstoltatni vele a dolgokat, de undorodik még az ízüktől, csak beledugja a nyelvét, és öklendezni kezd, ezért vele még várok egy kicsit.
Szerintem várhatsz még 1 hónapot (teljesen jó a tápszer, minden igényét kielégíti), de kóstoltatni elkezdheted már most, hogy egy kis kanálban adsz alma levét, pürét, mert valószinüleg úgysem eszi meg rögtön, csak beledugja a nyelvét, és attól semmi baja nem lesz, ha új ízzel megismerteted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!