Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tápszeres Anyukák, ti mikor...

Tápszeres Anyukák, ti mikor kezdtétek a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés
10 hetes a Kislányom, egészséges baba. Általában 5x eszik egy nap, 120-150ml-t, Beba Pro HA Start tápszert, 3hetes kóra óta. Gondolkodunk rajt a Párommal, hogy mikor betölti a 3 hót, elkezdjük a hozzátáplálást. Adhatok neki bébi ételt, amin az van, hogy 4 hós kortól, vagy inkább csak itthon készített krumplit, répát stb.? Szoptatni szerettem volna, de sajnos nem sikerült, nem vagyok kibékülve a tápszerezéssel és minél előbb szeretnék rátérni a rendes ételre legalább 1x egy nap. Szerintetek?
2013. febr. 13. 08:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Én a 3 hónapot korainak tartom, hacsak nem fejlődik rendesen, és megoldást kell keresni a táplálását illetően.

Lányommal 4,5 hónaposan kezdtem, mert elkezdett fogyni, és hiába váltottunk tápszereket, nem akarta enni igazán.

Így orvosi javaslatra adtam neki Sinlac pépet, tejpépet, illetve almát, őszit, s.répát, krumplit. Szépen lassan, sorban.

Amúgy akár készíted, akár veszed az ételt, szerintem jó lehet. Babám vegyesen kapta.

2013. febr. 13. 08:50
 2/12 anonim ***** válasza:
Szerintem várj még, korai a 3 hónap, de kérd ki az orvosod tanácsát is. Mi 4,5 hónaposan kezdtük el.
2013. febr. 13. 08:52
 3/12 anonim ***** válasza:
Korainak tartom, várj még 1 hónapot. Én is 4 hónaposan kezdtem és semmi probléma nincs a hozzátáplálással, mindent szépen eszik már a kezdetektől.
2013. febr. 13. 08:54
 4/12 anonim ***** válasza:

Én 3,5 hónaposan kezdtem: almalé, répalé kiskanállal 1 hétig a délelőtti etetés előtt.

Majd reszelt alma pár napig, aztán főtt répa+alma püré, főtt krumpli+alma püré. Venni sütőtököt és alma-őszibarackot vettem. Eleinte néhány kiskanállal + tápszer, kb. 2 hét után tudtam kiváltottam 1 étkezést (kb.180-200 gramm)

2013. febr. 13. 08:55
 5/12 anonim ***** válasza:
Fél éves kor környékén. (pár héttel talán előbb, de nem sokkal)
2013. febr. 13. 09:04
 6/12 anonim ***** válasza:
kislányomnak 4honapos kora után kezdtem adni bébiételt,kezdettben gyümölcsöket,alma,banán.
2013. febr. 13. 09:06
 7/12 anonim ***** válasza:
Az én kislányom anyatejes, de már 3,5 hónaposan elkezdtük a hozzátáplálást, mert nagyon nem akart enni.Természetesen orvosi utasításra! Persze kb 2 hét volt mire kiváltottam teljesen egy étkezést! Most 5 hónapos és már 2 étkezést váltottunk ki!
2013. febr. 13. 09:10
 8/12 anonim ***** válasza:
3 hónaposan kezdtük el, még csak az almalé kóstolásig jutottunk. Olyan pofákat vág tőle, mintha citromot akarnék etetni vele. :) Igazából nem tudom, hogy mennyit nyel le, mert nagyon sok kifolyik a szájából.
2013. febr. 13. 09:31
 9/12 anonim ***** válasza:

Nekem is mind a két kisfiam ezt a tápszert kapta már 2 hetes korától. A nagyobbik fiamnál 4 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást (almapüré, krumpli, sütőtök, répa, körte), illetve 4 hónaposnak adható bébiételekkel. A kisebbik fiam most lesz 5 hónapos, 1 hónapja próbálom kóstoltatni vele a dolgokat, de undorodik még az ízüktől, csak beledugja a nyelvét, és öklendezni kezd, ezért vele még várok egy kicsit.

Szerintem várhatsz még 1 hónapot (teljesen jó a tápszer, minden igényét kielégíti), de kóstoltatni elkezdheted már most, hogy egy kis kanálban adsz alma levét, pürét, mert valószinüleg úgysem eszi meg rögtön, csak beledugja a nyelvét, és attól semmi baja nem lesz, ha új ízzel megismerteted.

2013. febr. 13. 09:52
 10/12 anonim ***** válasza:
4 hónaposan kezdtem hozzátáplálni a babámat,akkor még este volt tejem,de mivel 8-10 naponta kakált,így a doktornő javasolta,hogy kezdjük el.Különben még vártam volna pár hetet!
2013. febr. 13. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!