Tápszeres Anyukák, ti mikor kezdtétek a hozzátáplálást?
3kisfiam van, mindegyik születésétől tápszeres volt - sajnos - mind háromnál betöltött 4hó után pár nappal kezdtük a kóstoltatást.
3hósan még nagyon korai a kis emésztőrendszerének a hozzátáplálás szerintem is.
Először is fogadd el, hogy a tápszer nem méreg, nem ördögtől való, nem lesz tőle semmi baja a babádnak. Anyatej hiányában a tápszer a legoptimálisabb táplálék a babának.
A túl korai hozzátáplálás esetén viszont minden étel méreg a baba számára, nem tudja jól megemészteni, mert még nincs rá készen a gyomra és a belei.
Minimum a 4. hónapig várj, de lehet, hogy még az is korai lesz. Én pl 4 és fél hónaposan akartam elkezdeni a tápszeres babámnál a hozzátáplálást, de a babám nem fogadta túl jól, nagyon hasfájós lett tőle, úgyhogy inkább békén hagytam ezzel, és 1 hónap múlva újra próbálkoztam, akkor már minden rendben ment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!