Hordozós, kendőt használó Anyukák! Miket válaszoltok a tájékozatlan, támadó, becsmérlő megjegyzésekre?
Na ez jó téma! Én fehér holló vagyok a falunkban, ami nem is olyan kicsi (kb.3000 lelkes) Én a védőnőtől is megkaptam a tutit, hogy ha már muszáj, akkor kenguruba rakjam :D
Más, de ehhez hasonló téma, ez is "képzett" védőnőnktől jött:
Nagylányomnak nem használok, ha a bolti szutyok homogénezett (bizonyítottan rákkeltő az eljárás) tej helyett házi tehéntejet és kecsketejet adok, de a legjobb a tápszer lenne.
A kisebbik 5 hónapos és szörnyű, hogy a J..son és társai szutykok helyett natúr terméket merek kenni a babámra. Ja, persze, 100 évvel ezelőtt volt J..son és társai :)
A fiammal egyszer ugyan nem kendő, de csípő kenguru miatt volt egy érdekes beszélgetésem. Úgy cipeled a gyereket, mintha fognád-csípődön ülne egy "övtáskában". És megkaptam, hogy így megfullad. Sajnos akkor volt egy hordozóbotrány(újszülöttek nem megfelelő hordozóban megfulladtak)
Másik mostani nagy havazásban, a lányomat vettem fel kendőben(2,5éves), ovitárs anyuja: Te most magadra akarod kötni a gyereket????
Ált nem figyelek oda, úgyse értik az emberek.
Én amikor beszólnak, hogy "tönkreteszem a gerincét", "szenved benne" stb. időnként teljes nyugalommal közlöm velük: "Igen, pont ez a célom, maradandó gerincferdülést akarok a gyerekemnek" (pl.).
Ezzel tutira beléjük fojtom a szót.
Érdekes, én is kisvárosban lakom, és minket is sokszor megnéznek a hordozás miatt, és én is kapok megjegyzéseket, de csak olyanokat, hogy pl. "de jó helyed van neked ott anyánál" meg ilyenek.
Rosszindulatú megjegyzést, de akárcsak egy rossz pillantást sem kaptam még emiatt soha.
Én városban hordozok, mégis előfordul, hogy tudatlanságból mindenféle megjegyzést tesznek. A hétvégén készülünk vidékre a nagyszülőkhöz, ők elég maradiak, biztosan ott is megkapom majd, hogy gondatlan vagyok:-(
Nekünk babakocsiban nem marad meg, ezért váltottunk. De mindig azt vágják a fejemhez, hogy divatolok, meg különcködöm. Amikor betöltöttük a 6 hetet, minden nap vittük babakocsizni, ordított akármilyen pózban tettük bele. Pedig előtte evett, büfizett, kaksizott, tiszta pelus is megvolt. A hordozónkban (mei-tai kendő) viszont első perctől kezdve alszik, vagy csendben nézelődik. Szerintem ne törődj vele, engedd el a füled mellett a megjegyzéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!