Hol itt a logika? Most en vagyok tajekozatlan vagy a dokinonk?
A dokink eddig azt sorolta azert nem kaphat tejet a lanyunk mert allergias lessz.Megjegyzem mas tejtermeket kaphat.
Ugy tudom hogy az allergia ugyanugy kialakulhat mas tejtermektol is hisz ugyanaz van benne mint a tejben.
Most voltunk 1eves statuszon most meg azt ecsetelte hogy muszaly neki tejet adni hogy ne legyen ra allergias.
Most akkor hogyis van ez?
Igen, érdekes, az első babámnál a glutén volt a "mumus", akkor egy éves kora után kaphatott gluténtartalmút, most meg aza az új, hogy még az anyatejjel együtt kapjon először, így lesz kevésbé gluténérzékeny.
A tej önmagában jóval allergénebb, mint a joghurt vagy a sajt, utóbbiakban más formában vannak jelen az összetevők, talán a laktóz és kazeintartalma is eltérő. ezért ezeket hamarabb lehet adni a babáknak, mint a tejet. Én egy évesen még nem adok majd neki tehéntejet, de sokan adnak, ez a Te döntésed.
Adom,nem is ez a lenyeg.
Csak fura volt nekem a dokino hozzaallasa a dologhoz.
Ugy tudom aki laktozra erzekeny az mar a szoptatasnal is kiderulhet,mert laktoz van az anyatejben is.
tejfeherje meg minden tejetermekben van,ezert nem szabad a tejfeherje erzekenynek semmilyen tejszarmazekot enniuk.
a kislányomnak aki 2 hónapja múlt 2 éves, a sajttól nincs baja,azt már 9 hónapos kora óta adok neki, se a kefirtől, tejföltől (ezeket kb. másfél éves kortól kapja), viszont a joghurttól hasmenése van a mai napig, meg a tejtől is az volt a legutóbbi időkig. ezért ő egész mostanáig HA-s tápszert kapott másfél éves korától (addig szoptattam), mivel én allergiás vagyok, meg még jópáran a családban, a kislányom is hajlamos az allergiára. most próbálom adni neki, egyelőre kis mennyiségben a tejet, és egyelőre úgy tűnik, nincs tőle baja. de majd kiderül. egyébiránt allergiára való hajlamnál nem szabad adni, csak fokoztaosan próbálni mindent, hogy lesz e tőle baja, ha van baja, hasmensé vagy ekcéma, akkor le kell vele állni, és később újra próbálni. ha nem adunk csak akkor amikor már alkalmas rá a szervezete, akkor kinőheti az allergiát, de ha nem, akkor megmarad felnőtt korra is. nekem pl. adtak kiskoromban tejet túl korán, és sajnos allergiás rhinitisem és ekcémám is van télen.
amúgy amit a dokinőd mond, az valóban zavaros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!