Ha a 12 éves kislány úgy sminkel mint egy 25-ös, és mivel tájékozatlan, a csillámos szemhéjpúdert ( mert úgy tetszik neki), a szeme alá a fél arcára is rákeni. Mit mondhatok?
persze, hoyg korai, de az anyukája ( a vér szerinti, akihez két hetente megy) AVONozik és el is látja őt a cuccokkal, sőt onnan lakkozott körmökkel jön és erős szemspirállal. egyszer szóltam. hjogy elkenődött... mire, ja, mert tegnapi.
Hát abban aludni?? én szoktam sminkelni, de úgy tudom, este illik lemosni. Nem merek szólni, mert úgy érzem én csak rossz lehetek.
Én egy komplett tanácsadást javasolnék, ami igaz nem olcsó, de megtanítják azt is, hogy milyen színek állnak neki jól ruhában és sminkben, hogy sminkeljen-fennt, lent, ívesen, egyenesen...- milyen ruha áll neki jól- rövid, hosszu, kerek nyaku vagy v kivágásu, milyen anyagok, milyen stílus...és hidd el, ez után nem fog ilyeneket csinálni...
De soha ne mondd neki, hogy ez így nem jó, inább egyszer sminkeld ki te, és mutasd meg neki, hogy így sokkal szebben néz ki, jobban kiemeli a szemét, a szája szép ívét..szóval csak dícsérd, ha jól áll neki valami, és mindig azt mond, hogy úgy jobb lenne, mint hogy így ronda.
Az apjának kéne beszélni a vérszerinti anyjával, hogy az ilyen cuccokat mellőzze legalább. Vigyen körömlakkot, parfümöt, sampont, púdert, bármit, de az ilyen erősebb dolgokat mellőzze még pár évig.
Te mást nem nagyon tudsz tenni, mint hogy mielőtt elindultok valahova, kisminkeled, vagy megmutatod neki szerinted hogy állna neki legjobban. Sminkről teljesen lebeszélni úgysem tudod. De ha van, akkor legalább legyen normális. Ha egyszer valami lightosabbat hoz össze, akkor dícsérd meg, hogy nagyon jól néz ma ki, és ez a smink sokkal jobban kiemeli a vonalait, mint a tegnapi....
Ha mentek kozmetikushoz, esetleg előtte megbeszélhetnéd kozmetikussal, hogy a kezelés alatt próbáljon valahogy hatni rá, hogy ezt még nem kéne. Akár találjon ki valamit (nem tesz jót a bőrének, emiatt pattanásos, bármit)... fontos hogy te ne legyél ott végig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!