Mindenkinek 7-8 kiló az 5 hónapos babája?
Van egy baba-mama klub, ahová néha elmegyünk a kislányommal. 5 hónapos.
Már komolyan mondom, én érzem magunkat különcnek, mert van 5-6, lányommal egykorú baba, és mind 7-8 kiló között van.
Az én picim csak 5900 gramm. Egyébként 3 kilóval született, és 3 hónapos kora óta tápszeres. Többen mondják állandóan, hogy "jaj, nem nagy baba", "nem baj az, majd megnő" stb. Miért baj, ha az én babám nem kisgömböc? Félreértés ne essék, nagyon cukik a hurkásabb babák is, csak már én érzem magam kellemetlenül, hogy az enyém nem olyan. Pedig kis formás, hosszú baba, és nagyon ügyes.
A gyerekorvos is állandóan piszkál, hogy adjak neki több tápszert, mert az utóbbi 3 hónapban "csak" 400 grammokat hízik havonta. De nem tudom megtömni! Ha nem kér többet, nem eszik.
Még van egy hónap fél éves koráig, addigra simán megduplázza a születési súlyát.
Szia.
Nem olvastam el a hozzászólásokat, de a dokidat elküldeném melegebb éghajlatra. Én lányom mióta megszületett (most 13 hónapos), a minimumot hízta meg havonta. Mindig kevesebbet evett mint a többi baba. 5 hónaposan 400ml tápszert evett naponta és 200g szilárdat. Kipróbáltam én sok mindent, hátha többet eszik...hát nem.
Ne foglalkozz másokkal, ha lányod elégedett kiegyensúlyozott boldog baba akkor semmi probléma:) Közhelynek tűnhet, de tényleg tudják a babák, hogy mire és mennyi ételre van szükségük.
Szerintem egyáltalán nem probléma, hogy a Te lányod nem gurul..gének is közrejátszhatnak, de még az is lehet lassabb az anyagcseréje és jól hasznosítja a táplálékot.
3000rel született és 5 hónaposan 6200 volt .
Szeretem hogy igazi pici baba ,formás egészséges ,más nem érdekel.
Van egy baba aki 6 hónaposan majd 10 kg volt , tápszeres,szerintem roppant egészségtelen ...
A 7-8 kg is teljesen rendben van .
Ne érdekeljen mások véleménye.
A legutóbbi hozzászólásokat is nagyon köszönöm, aranyosak vagytok.
Teljesen igazatok van, nem fogok foglalkozni más babákkal. A lényeg, hogy az én picim egészséges, kiegyensúlyozott, vidám baba. Rengeteget kacag, ügyesen forog hátról hasra már 3 hete, igazi kis energiabomba. :)
A gyerekorvosunkra pedig én is haragszok, mert mindig elégedetlenkedik a súlyával kapcsolatban, szerinte 600 gramm lenne a minimum, amit híznia kell havonta. Hiába mondom, hogy sokat mozog, forog, na meg az apja magas, vékony, gyerekkorában is egy szál giliszta volt. Én sem vagyok/voltam sosem kövér, normál testalkatú vagyok. Szóval biztosan a genetika is meghatározó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!