Mindenkinek 7-8 kiló az 5 hónapos babája?
Van egy baba-mama klub, ahová néha elmegyünk a kislányommal. 5 hónapos.
Már komolyan mondom, én érzem magunkat különcnek, mert van 5-6, lányommal egykorú baba, és mind 7-8 kiló között van.
Az én picim csak 5900 gramm. Egyébként 3 kilóval született, és 3 hónapos kora óta tápszeres. Többen mondják állandóan, hogy "jaj, nem nagy baba", "nem baj az, majd megnő" stb. Miért baj, ha az én babám nem kisgömböc? Félreértés ne essék, nagyon cukik a hurkásabb babák is, csak már én érzem magam kellemetlenül, hogy az enyém nem olyan. Pedig kis formás, hosszú baba, és nagyon ügyes.
A gyerekorvos is állandóan piszkál, hogy adjak neki több tápszert, mert az utóbbi 3 hónapban "csak" 400 grammokat hízik havonta. De nem tudom megtömni! Ha nem kér többet, nem eszik.
Még van egy hónap fél éves koráig, addigra simán megduplázza a születési súlyát.
Köszönöm a válaszokat!
Igen, minden baba más, nem lehet mindegyik azonos súlyban.
Az én kislányom nem eszik sokat, naponta 600-700 ml között, de egyszerűen nem tudok többet beletömni. Nem az a fajta, aki addig eszik, amíg van a cumisüvegben. Ennyi az igénye. Pedig több tápszert is kipróbáltunk már, hátha azzal van gondja, nem ízlik neki stb. De nem ez a probléma. Egyszerűen nem kér többet.
A tied mennyit eszik, kedves utolsó?
A babák nem egyformák és nem is lehet tömni őket ha nem kérik. Nekem 3 gyerekem van első és a harmadik kicsinek is rossz evő volt pedig anyatejes mindhárom, de az 1. és 3. havonta jó ha 400-500 akat meghízták, 5 hónaposan 6 kiló körül voltak, engem is idegesítettek ezzel hogy etessem őket tejpéppel tápszerrel stb. holott 3 óránként szopiztak és szépen fejlődtek nem úgy tűntek mint aki éhes...
A középsőm 4 óránként evett, kisgömböcnek is született (4230) és rengeteget hízott eleinte 1-1.5 kg-kat 4 hónaposan 7 kiló volt és 70 centi...
dupla annyi idősnek nézték mindig. Természetesen lelassult a súlygyarapodása, és az 1. és 3. gyerekem is normál testalkatú lett semmi jelentősége nem volt ennek hogy a kezdetekben hány kilók voltak.
az én kislányom is pont az ellenkezője..majd csak 10.-én lesz 5 hónapos..a héten mérték, akkor volt 7890 gr és 69 centi..de ő 3840-el született..
jó kis hurkái vannak, de nem duci..én így imádom!!!
ne foglalkozz másokkal..csak magatokkal!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!