Mindenkinek 7-8 kiló az 5 hónapos babája?
Van egy baba-mama klub, ahová néha elmegyünk a kislányommal. 5 hónapos.
Már komolyan mondom, én érzem magunkat különcnek, mert van 5-6, lányommal egykorú baba, és mind 7-8 kiló között van.
Az én picim csak 5900 gramm. Egyébként 3 kilóval született, és 3 hónapos kora óta tápszeres. Többen mondják állandóan, hogy "jaj, nem nagy baba", "nem baj az, majd megnő" stb. Miért baj, ha az én babám nem kisgömböc? Félreértés ne essék, nagyon cukik a hurkásabb babák is, csak már én érzem magam kellemetlenül, hogy az enyém nem olyan. Pedig kis formás, hosszú baba, és nagyon ügyes.
A gyerekorvos is állandóan piszkál, hogy adjak neki több tápszert, mert az utóbbi 3 hónapban "csak" 400 grammokat hízik havonta. De nem tudom megtömni! Ha nem kér többet, nem eszik.
Még van egy hónap fél éves koráig, addigra simán megduplázza a születési súlyát.
Mi is 2 hete kezdtük el a kóstolgatást, több-kevesebb sikerrel.
Az almát magában kifejezetten utálja, de a sütőtök-alma kombinációt nagyon szereti, abból megeszik egyszerre 100-120 grammot. Az őszibarack is ízlik neki, ebből úgy 80 grammot eszik.
Egyelőre itt tartunk, majd holnap szeretném a répát megkóstoltatni vele, kíváncsi vagyok, mit szól majd hozzá.
Ja, és hiába eszik püréből csak 80 grammot, utána már nem kell neki tápszer, pedig kínálgatom.
Úgy érzem, elég lassan haladunk, de hát ez van.
3620 gramm született kisfiú 5,5 hónapos anyatejes
most 7700 gramm!
Látom, hogy azért a válaszolók többségének a csemetéje a "nagy baba" kategóriába tartozik.
De örülök, hogy akadnak kisebbek is, mint a lányom.
És igazatok van, mindegy, hány kilók, a lényeg, hogy egészségesek legyenek és szépen fejlődjenek. A többi nem számít.
Még egyszer köszönöm a sok választ, és nagyon szép estét kívánok mindenkinek! Na meg kellemes hétvégét! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!