Hogyan készítitek el a zabkását 5 hónapos babának?
A zabban állítólag nincs glutén alapból, csak a feldolgozás közben kerül bele más gabonákból, de gluténtartalmúnak számít. A hivatalos ajánlás szerint 4-7 hónapos kor között érdemes bevezetni a glutént. Sokak szerint azonban inkább később. Szóval én még nem adnék neki.
Ha majd később adni szeretnél: 2-3 szoros vízben főzd meg, nem elég áztatni, jól meg kell főzni. Ízesíteni lehet friss gyümölccsel, vagy őrölt mandulával, dióval, lenmaggal. Ezek nemcsak ízesítenek, hanem gazdag tápanyagforrás is, sok kálcium van benne.
De ha eleinte semmit nem teszel bele, akkor is kellemes íze van, nem baj, ha a baba a természetes ízeket szokja meg.
Először zabtejet vezesd be szerintem, utána készíts csak kását zabtejből és vízből. A lényeg a sok kevergetés, attól lesz kása, és utána még turmixold is le, nehogy darabos maradjon, mert az alapos hasfájást okozhat.
Viszont én nem adnám még ilyen fiatal babának!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!