Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan készítitek el a zabkásá...

Hogyan készítitek el a zabkását 5 hónapos babának?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 20. 16:42
 1/6 anonim ***** válasza:
57%
Öt hónaposnak?! Sehogy! Még nem kell hozzátáplálni, pláne nem zabkásával! Jézus....
2013. ápr. 20. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

A zabban állítólag nincs glutén alapból, csak a feldolgozás közben kerül bele más gabonákból, de gluténtartalmúnak számít. A hivatalos ajánlás szerint 4-7 hónapos kor között érdemes bevezetni a glutént. Sokak szerint azonban inkább később. Szóval én még nem adnék neki.

Ha majd később adni szeretnél: 2-3 szoros vízben főzd meg, nem elég áztatni, jól meg kell főzni. Ízesíteni lehet friss gyümölccsel, vagy őrölt mandulával, dióval, lenmaggal. Ezek nemcsak ízesítenek, hanem gazdag tápanyagforrás is, sok kálcium van benne.

De ha eleinte semmit nem teszel bele, akkor is kellemes íze van, nem baj, ha a baba a természetes ízeket szokja meg.

2013. ápr. 20. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Először zabtejet vezesd be szerintem, utána készíts csak kását zabtejből és vízből. A lényeg a sok kevergetés, attól lesz kása, és utána még turmixold is le, nehogy darabos maradjon, mert az alapos hasfájást okozhat.


Viszont én nem adnám még ilyen fiatal babának!!!!!!

2013. ápr. 20. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem a főzéstől megsemmisülnek a tápanyagok. Én csak áztatni szoktam, de 10 hós kora után adtam a babámnak.
2013. ápr. 20. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
4-esnek is: a zabpelyhet tévesen sokan csak áztatják, de főzni kell. Gyakorlatilag nyers összenyomott zabszem. Főzés nélkül emészthetetlen!!! Sajnos sok müzliben is így van, összetévesztik a nálunk még kevésbé elterjedt granolával, ami szintén hőkezelt.
2013. ápr. 21. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
A főzéstől megsemmisülnek a tápanyagok? Már hogy semmisülnének meg? Rost, szénhidrát, zsír, fehérje - ezek főzéssel nem semmisülnek meg. Az ásványi anyagok sem. A vitaminok, na azok hajlamosak rosszul reagálni a hőre.
2013. ápr. 21. 22:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!