Hogyan készítitek a spenótot 8 hónapos babátoknak?
Én így csináltam a babámnak: Kevés vízben megfőztem a spenótot, egy másik edényben 1 ek rizslisztet összekevertem tejföllel és ezt ráöntöttem a már megfőtt sóskára. És cukorral ízesítettem meg egy csipet sóval. Ha nem spenótpüréből készíted, akkor először a mosott leveleket vágd össze kis darabokra és a főzés végén turmixold össze a főzeléket.
Az íztelen verziót az én fiam se ette meg. Tudom, hogy az egészségesebb, de ha egyszer nem lehet beléjük tömni, akkor inkább egye meg ízesítve.
Én egy krumplival főztem össze, úgy turmixoltam össze a babámnak.
Magunknak tejjel és zsemlemorzsával sűrítem egyébként.
Fokhagymával nagyon finom a spenótfőzelék.
Köszönöm szépen!
És vajon nagyon pici fokhagymát tehetek már bele neki???
Én mirelit spenótot veszek, Lidl-Ben 100-200 Ft.
Evőkanál olajon 3-4 zúzott fokhagymát lesütök, majd erre rakom a felengedett spenótot, sózom. 15 percet fő, majd teszek rá egy tejszínt, szintén Lidl, friss, nem tartós tejszín, 200 Ft.
Pici liszttel megszórom, és még 5 percet főzöm, kész is!
Tésztával szeretem, magunknak tésztával keverem, borsozom, sajtot reszelek rá, amit rá grillezek, a gyereknek meg apróra vágom a főtt pennét, és azzal keverem!
Imádja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!