Hogyan készítitek el a zabkását (tejjel)?
Figyelt kérdés
2011. aug. 11. 21:07
1/5 anonim válasza:
Beleontok 1 egysegnyi zabpelyhet a talba, raontok 3 egysegnyi tejet. Berakom a mikroba 800-ra kb 2 percre. Figyelem ki ne fusson. Aztan megkeverem es visszarakom meg 1.5 percre. Kiveszem, kavarom es amig forro teszek bele fagyasztott gyumolcsot. Az lehuti es igy finomabb is.
2/5 anonim 



válasza:





1 pohár tejet beleöntök egy kis lábosba és fél bögre zabpelyhet öntök rá 5 percig főzöm, ha összeállt reszelt almávaal, fahéjjal és mézzel összekeverem-ez a kedvencem:) de szoktam adni még hozzá különböző gyümölcsöket, magvakat, lekvárt, kakaót, csokit, pudingot, asazlt gyümölcsöt, joghurtot mikor mit
3/5 anonim 



válasza:





Vízzel is készülhet.
1 pohár zabpehely, 2 pohár víz, cukor, kakaópor vagy fahéj, gyömbér, vanilia aroma... 5 perc a mikroban.
4/5 anonim 



válasza:





1 csésze zabpehely, 1 csésze víz (éjjel hagyom állni), másnap +1 csésze tej, felfőzöm.
ízesítése: cukor, fahéj, van, hogy cukrot karamellizálok (ez a kedvence a családnak :))
5/5 anonim 



válasza:





2 dl tej + 2 dl víz (ha zsírszegény a tej, akkor nem használok vizet). Plusz szépen lassan adagolom a forrásban lévő tejbe a darált zabpelyhet. Annyit, hogy nem legyen túl sűrű, hanem ilyen folyós legyen, az a kedvencem:) Vagy őszibarackot teszek rá fahéjjal, vagy almát reszelek be, vagy lekvárral eszem. Fahéjat mindig teszek rá:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!