Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Muszáj a babák holmiait...

Muszáj a babák holmiait kivasalni? Vegyek vasalót?

Figyelt kérdés
Nincsen vasalónk, most vagyok 29 hetes. Szerintetek vegyek?
2013. ápr. 19. 20:14
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
53%

Kedves Kérdező, én sem vasaltam sosem!

Bár kitűnően tudok!

Gondolom jó a kézügyességem.

A gyerekem ruháit, meg semmijét sem vasalom.

Mi a jó életet vasaljak egy harisnyán, meg egy body-n?!

A mosógép arra való, hogy kimossa, ha baci van benne, az nagyon gáz :)

na mind1.

10 hónapos a lányom, sosem voltsemmi baja.

Ha majd kartonszoknyát adok rá, azt ki fogom vasalni, mert különben úgy néz ki, mintha kutyaszájából rángatták volna ki, de mást nem.

2013. ápr. 20. 00:45
 22/30 anonim ***** válasza:
90%
Nem vasalok semmilyét! Naponta 2-3x atoltoztetem dehogy vasalok.
2013. ápr. 20. 03:19
 23/30 anonim ***** válasza:
33%
A kérdésedre válaszolva szerintem nem árt ha veszel vasalót, mert ha nem is akarsz mindent vasalni bizonyos ruhákat ki kell vasalni ha pl. orvoshoz, védőnőhöz viszed a gyereket. Én mindíg kivasalok neki mindent, 8 hónapos a fiam.
2013. ápr. 20. 07:10
 24/30 anonim ***** válasza:
52%

3 gyerekem van eleinte vasaltam mindent aztán rájöttem hogy tök felesleges tényleg napi 3-4 ruha is elment később úgyszintén gyakorlatilag egész nap vasalhatnék.

Nadrágot, pulcsit kardigánt eszembe se jutna vasalni (ezek normálisan teregetve nem gyűröttek) pólókat meg szoktam vasalgatni meg így télen a kis trikókat mert jó puha lesz és most már a nagyobbak iskolás-ovisok nem cserélnek napi 2-3szor ruhát.

A pici csecsemőnek ezeket a textilpelusokat tényleg meg kell vasalgatni mert amúgy nagyon gázul is néznek ki meg kemény is ha csak úgy megszáradtan teszem a feje alá.

Kis bodyval is ugyanez a helyzet hogy kicsit puhább lesz ha megvasalom, de mást nem vasalgatok. És ezeket a pólókat bodykat se mindig, nem megyek falnak ha véletlen vasalatlanul adom rájuk:)) Mikor ezer dolgom van és nem fér bele épp a vasalás..

2013. ápr. 20. 07:44
 25/30 anonim ***** válasza:
az elején, szerintem később már nem fontos.
2013. ápr. 20. 10:03
 26/30 anonim ***** válasza:
60%
Kisfiam 8 hónapos koráig mindenét vasaltam, de akkor rájött hogyan kell kipakolni a szekrényből a ruháit. Én pedig nem vagyok hülye, hogy még ezek után is amikor kupacot rak belőlük. Napi 3szor kellene átvasalnom mindenét. Én jobban szeretek aludni, mert mellette csak este lehet házimunkát csinálni :(
2013. ápr. 20. 10:37
 27/30 anonim ***** válasza:
39%
Az én kisfiam már 1 éves múlt és még mindig kivasalom a ruháit, ingecskéit, bodykat,lepedőt:szebb,puhább,tisztább.És mivel nem olyan nagyok egy kisgyerek ruhái,egy vasalótalpnyi egyáltalán nem vesz el sok időt,szerintem megéri.Közben tudok neki énekelni, beszélgetni,stb.
2013. ápr. 20. 10:41
 28/30 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem muszáj vasalni, sose vasaltam semmijüket. Off: ha nincs vasalótok, akkor hogyan simítjátok ki az alkalmi férfiingeket?
2013. ápr. 20. 10:51
 29/30 A kérdező kommentje:

Nem hord a férjem ingeket, van neki talán egy vagy kettő, azt sem nagyon hordja. Ünnepekre nem nagyon járunk, karácsonykor meg család közé megyünk, kényelmesen elegáns öltözéket választunk. Ami ingje van az meg nem olyan anyagból van, hogy nagyon meglátszana rajta, hogy nincsen kivasalva. De most már én is szeretnék vasalót, csak eddig voltak fontosabb dolgaink is, amiket meg kellett vennünk.

Egyébként köszönöm mindenkinek a válaszokat, szerintem fogok venni a jövőben aztán majd meglátjuk, ha nem is minden ruhácskáját de biztos lesz amit kivasalok. :)

2013. ápr. 20. 14:04
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem muszáj, lehet élni nélküle.

Én régen nagyon szerettem vasalni, a nagyobbik fiamnak 1 éves koráig mindenét vasaltam, a textilpelusokat még tovább is.

A kicsinél már csak kb. fél éves koráig vasaltam a ruhákat, a pelusokat tovább.

Akkor lett elegem, amikor rájöttem, hogy néha annyi időt van 1 ruhadarab a gyereken, amennyi ideig tartott kiteregetni, kivasalni, összehajtani (bukós baba).

Na meg 2 gyerek és az építkezés mellett időm sem nagyon jutott rá, sokszor napokig gyűlt a ruhahalom.

Pár éve már egyáltalán nem vasalok, max. 1-1 inget és mondhatom, hogy tökéletesen megvagyunk nélküle!

Persze a vasaló az jól jön néha, de a deszka az felesleges, az asztalon is ki lehet vasalni azt a pár db cuccot.

2013. ápr. 20. 14:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!