Általában ki szokták vasalni a baba ruháit, pelenkát, ágyneműt, de akkor sem lesz semmi baja, ha ezt nem teszed.
Biztos lehurrognak majd a tisztaságmániás anyukák, de én az 1. babámnál vasaltam csak a 3. hónapig, a 2.-nál azt az időt másra fordítottam. A gyerek észre sem veszi, hogy nem makulátanul ránctalan az a ruha, betegek sem lettek.
2013. ápr. 19. 20:18
4/30 anonim válasza:
Én a ruhákat nem vasaltam, de a textilpelust, amit a feje alá tettem, azt ki kellett vasalni, egyrészt a bacik miatt (legalább a szájánál legyen igazán tiszta cucc), másrészt meg iszonyú gyűröttre száradt...
2013. ápr. 19. 20:19
5/30 anonim válasza:
szerintem zongorázni lehet a különbséget. unokahúgom anyukája nem vasalta a ruháit, de még a kis nyári szoknyácskáit se. migenis meglátszott és nagyon ápolatlan hatást keltett
2013. ápr. 19. 20:21
6/30 anonim válasza:
Felesleges. Azt az időt, amit vasalással töltenél, fordítsd a babára, meg SAJÁT MAGADRA, mert minden szabad percnek örülni fogsz majd az első évben. Magas hőfokon moss, az bőven elég.
2013. ápr. 19. 20:22
7/30 anonim válasza:
"nagyon ápolatlan hatást keltett" - és akkor mi van, ha ápolatlan hatást KELT? Lehet, hogy a gyerekkel sokkal többet játszik az anyukája, mesél neki, és azzal sokkal többet ad, mintha mindene makulátlanra lenne vasalva.
Arról nem beszélve, hogy napi ötszöri átöltözés teljesen átlagos csecsemő- és kisgyerekkorban, eleinte azért, mert bukik a baba, kifolyik a kaki, stb., később mert a séták, homokozások koszolják össze.
2013. ápr. 19. 20:26
8/30 A kérdező kommentje:
Őszintén megmondom, soha nem vasaltam (nincsenek olyan ruháink, amit annyira kellene), a tenyérnyi lakásunkban fogalmam nincs, hova tenném a vasalódeszkát, de az utóbbi időben a munkahelyemen muszáj volt megtanulnom, nagyon sok inget, nadrágot vasaltam, és valahogy megszerettem, bár még igazán nem vagyok profi. De tudni szerettem volna, nektek mi a véleményetek! Lehet azért beszerzek egy vasalót... Köszönöm mindenkinek!
2013. ápr. 19. 20:33
9/30 anonim válasza:
7. lehet, de nem. amúgy mire ez a kirohanás, ez a hatalmas vehemencia, mintha legalábbis az édesanyádat szidtam volna... pedig nem is hozzád beszéltem...
2013. ápr. 19. 20:33
10/30 anonim válasza:
Nézd, az sose baj, ha van egy vasalód... én sem vasalok, szárítógép van, és ha rögtön kiszedem a ruhát, az felér egy vasalással. De néha jól jön, pl. a gyerek ovis homijaiba címkét vasalni, vagy az ovis ágyneműt szoktam vasalni, mert az sokkal "sprődebb" anyag, az a szárítógép után is gyűrött marad. De majd úgyis látod, hogy mennyi időd/kedved lesz vasalni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!