Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Csak a kisruhákat kell kivasal...

Csak a kisruhákat kell kivasalni, vagy az újan vett lepedőt, törölközőt és takarót is? És a ruhákat csak első alkalommal kell vasalni, vagy pár hetes koráig minden mosás után?

Figyelt kérdés
2010. jún. 18. 09:17
 1/9 anonim ***** válasza:

az én fiam 5 hónapos, még mindíg rendszeresen vasalok utána.

Kisplédet, törölközőt nem vasalok.

2010. jún. 18. 09:25
 2/9 anonim ***** válasza:
Én kb. 6 hónapos koráig minden dolgot mostam, vasaltam. Utána csak a pelusokat, most 1 éves kora után meg csak mosás. Öblítőt nem használok, hanem ecetet csak.
2010. jún. 18. 09:25
 3/9 anonim ***** válasza:
6 hónapos korig mindent vasaltam neki, törülközöt stb, szóval mindent. Utána már csak azt ami gyűrött volt, illetve a textilpelust és a bodykat.
2010. jún. 18. 09:28
 4/9 anonim ***** válasza:
2 hónapos a babám és mindenét! vasalom,kivéve a hálózsákot,és a pelenkázófeltétet. A kisruhát meg ... azért nézd majd meg,hogy néz ki mosás után,ha nincs kivasalva,azt hiszem nem fogod sajnálni rá az időt... :) Egyébként azt mondják,a sterilizálás miatt kell mindnét vasalni,na én nem emiatt teszem,pusztán esztétika ma már...
2010. jún. 18. 09:29
 5/9 anonim ***** válasza:

Torolkozot en nem vasaltam egyik gyermekre sem, mert hosszu tavon a magas hofok nem tesz jot a torolkozonek, bekemenyedik. Meg az egyebkent sem ert hozza a borehez soha, ugyanis a torolkozore en tetra kifogot raktam, ugy tettem ra a babat, mert az jobban szivja a nedvesseget.

A nagyobbik gyerekre kb fel eves koraig vasaltam a sterilizalas miatt, utana egy ideig csak azt, ami nagyon gyurott volt.

Amiota megszuletett a kisteso es a ferjem munkahelyet valtott (szovetnadragos-ingesre), azota ujra vasalok a nagyobbra is mindent, mert ha mar a picire kell a higienia miatt, a ferjemre az esztetika miatt, az en utcai ruhaimat szinten, akkor mar a nagyobbik gyerek ruhait sem kerulgetem.

2010. jún. 18. 09:40
 6/9 anonim ***** válasza:
Az első hónapokban mindent vasaltam, késöbb már csak azokat a darabokat amik nagyon igénylik a vasalást.
2010. jún. 18. 09:41
 7/9 anonim ***** válasza:
mindent, amit újonnan veszünk, "illik" először kimosni, kivasalni:) A babaruhákat egyébként érdemes kíméletes mosószerrel mosni, hogy védjük az érzékeny bőrüket. Vasalni szerintem csak a ruhákat kell. (ha megfelelő hőfokon, és módon van kimosva ruha akkor nincs szükség külön "fertőtlenítésre", tehát ha emiatt vasalnál, akkor az nem kötelező.)
2010. jún. 18. 09:53
 8/9 anonim ***** válasza:

Az én fiam 4 hónapos, de mindenét vasalom. A body-któl kezdve a törölközőn át a zokniig, mindent!

Az új cuccai pedig egyértelműen a mosógépben kezdik a pályafutásukat. Teljesen mindegy, hogy az csak egy lepedő, vagy body.

2010. jún. 18. 10:08
 9/9 anonim ***** válasza:
Én is mindent vasaltam, mindig is vasalós voltam. Barátnőm soha nem vasalt semmit (korábban sem). Egyik gyereknek sem lett baja. az új dolgokat én is mindig kimosom mielőtt használnánk még magunknak is.
2010. jún. 18. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!