Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az örökbeadásnak vannak...

Az örökbeadásnak vannak következményei?

Figyelt kérdés
6 hetes terhes vagyok, és nem szeretném elvetetni a babát. Az örökbeadáson gondolkozom, de vannak kételyeim. Van egy 5 hónapos kisöcsém, édesanyám 43 éves. Igaz az, hogy ha bármi történik édesanyámmal, én nem lehetnék akkor a gyámja a kisöcsémnek, ha kiderülne, hogy a saját gyermekemet örökbeadtam? Anyagi okok miatt mi nem tudnánk felnevelni, sajnos :(
2013. ápr. 12. 21:40
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Igaz. A szülői felügyelet megszüntetése kizárja a gyámság öt, márpedig orokbeadashoz pont le kell mondani a szülői felügyeleti jogról. Sajnálom.
2013. ápr. 15. 13:03
 22/25 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező, nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél, de én még egyszer meggondolnám, hogy biztos nem tudom-e bevállalni. Ha az öcsédet ilyen szeretettel félted, egy örökbeadás örök(!)re rányomná a bélyegét az életedre. A gyámmal kapcsolatos ügyre sztem is csak jogász tud korrekt választ, a gyermeked sorsával kapcsolatban viszont csak Te. Nem vagy már kiskorú, később változhatnak az anyagiak jó irányba, és ha a párod is (családja is?) támogatna, vmint nem durva szegénységbe (értsd: alapvető dolgokat meg tudnátok adni)születne a baba, talán érdemes még egyszer meggondolni.. Kívánok felelős döntést, és jó egészséget!
2013. ápr. 15. 14:33
 23/25 anonim ***** válasza:
Nem fogok állást foglalni, csak a jsz.-értelmezésben segíteni. Az nem lehet gyám akinek a szülöi felügyeleti jògát a GYAMHATOSAG szüntette meg (azaz pl éheztette a fiát) es ezért elvették a gyerekét. Ha ez a jsz. Az örörkeadókra vonatkozna, akik jòl átgondolt felelös és baromi nehéz döntest hoztak, az összes többi gyereküket is elvennék. Márpedig a legtöbb örökbeadónak van v lesz masik gyereke is
2013. ápr. 15. 15:17
 24/25 anonim ***** válasza:
A kérdező nem saját gyermeket akar vállalni, hanem szükség eseten a testvére gyamja lenni. Ez nem engedlyezett, ha örökbe adta a saját gyermeket, utolsó.
2013. ápr. 15. 16:48
 25/25 örökbefogadás válasza:
Kedves kérdező! Én egy örökbefogadó anyuka vagyok aki az örökbeadó lány mellett volt az utolsó 3 hónapban és a szülésnél is bent voltam. Ő sem tudta anyagi okok miatt vállalni a kicsit, nem könnyű döntés ez biztos erősnek kell lenni hozzá de nem tudta volna megölni akit a szíve alatt hordott viszont sajnos van olyan élethelyzet hogy nem is tudja felnevelni ezért adta nekünk örökbe. Tudnod kell hogyha örökbeadod végleg lemondasz róla, nem tarthatod a kapcsolatot vele max ha a szülők is beleegyeznek, mi pl évente egyszer küldünk két képet neki és pár sort. Tehát nehéz döntés de ha eldöntötted tarts ki mellette mert egy családnak hatalmas boldogságot fogsz adni! Bármi kérdésed van irj a babatszeretnek@freemail.hu-ra mindenben segítek neked!!!!!
2013. ápr. 19. 22:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!