Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az örökbeadásnak vannak...

Az örökbeadásnak vannak következményei?

Figyelt kérdés
6 hetes terhes vagyok, és nem szeretném elvetetni a babát. Az örökbeadáson gondolkozom, de vannak kételyeim. Van egy 5 hónapos kisöcsém, édesanyám 43 éves. Igaz az, hogy ha bármi történik édesanyámmal, én nem lehetnék akkor a gyámja a kisöcsémnek, ha kiderülne, hogy a saját gyermekemet örökbeadtam? Anyagi okok miatt mi nem tudnánk felnevelni, sajnos :(
2013. ápr. 12. 21:40
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok jogász, de szerintem ez a megfogalmazás nem a te esetedre vonatkozik. Ettől függetlenül kérdezz meg szakembert. Úgy gondolom, hogy inkább add örökbe a babádat, lehet, hogy neked nagyon fog fájni, de a babának esély az életre.

Off:

Ami fura, ha valaki itt azt mondja, hogy abortuszra készül, akkor mindenki javasolja neki, hogy adja örökbe, az örökbeadónak pedig, hogy végeztessen abortuszt.

2013. ápr. 12. 22:42
 12/25 anonim ***** válasza:
52%
Rendes vagy nem rendes, az én apukám meg anyósom is 45 évesen haltak meg... hiába vagyunk rendes család... attól még fura, hogy a tesóját kérdés nélkül felnevelné, sőt készül rá, a sajátját meg örökbe adná.. hát nekem fura..
2013. ápr. 12. 22:44
 13/25 A kérdező kommentje:

Utolsó kommentelő: nem szép dolog, de a magzathoz még nem kötődöm annyira, mint az öt hónapos öcsémhez. Még nincs igazi kapcsolat köztünk, hiszen csak 6 hetes,kérlek! Az is lehet, hogy elvetélek, mint két éve... Viszont az öcsémet naponta látom, nevelgetem, etetem, pelenkázom... Azért van különbség a kettő között.

És köszönöm a kommented, rendesen 'belémtapostál'. Ha vetetek, nem jó, ha örökbe adom, nem jó, akkor?

2013. ápr. 12. 22:47
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Semmi rosszindulat nem volt abban amit írtam, de ha kihordod a babát, akkor nagyon fogsz hozzá kötődni, és ő nem a testvéred lesz, hanem a saját babát...

Persze az abortusz más, lehet hogy rossz lesz kicsit, de jobb mint az örökbe adás, jelen esetben...

Eszemben sem volt beletaposni a lelkedbe.. csak mielőtt döntesz, jól gondold át a dolgaidat, mert az élet hozhat meglepetéseket...

24 hkm

2013. ápr. 12. 22:54
 15/25 anonim ***** válasza:

Akárhogy is döntesz, mindenféleképpen nehéz döntés lesz.

1. Ha az abortuszt választod, azt csak te tudhatod, hogy lelkileg meg tudsz-e birkózni vele. Ha igen, akkor ezt válaszd.

2. Ha megtartod, és örökbe akarod adni, készülj fel rá már most, hogy lehet, képtelen leszel rá. 9 hónapig benned növekszik. Látni fogod az ultrahangon, a vizsgálatok miatt. Akkor is, ha nem akarod. Hallani fogod a szívverését. És megszülöd.

3. Ha megtartod, és felneveled, anyagi nehézségek közé kerülhetsz. Gondolom, ettől félsz.

És egyáltalán nem biztos, hogy anyukáddal történik valami. Vagy ha igen, de az is évek múlva (reméljük, soha). Akkor pedig más lesz az anyagi helyzetetek.

Egy biztos, ez nem olyan döntés, amit egyedül kéne meghoznod. Persze tiéd a végső szó, de előbb beszéld meg pároddal, anyukáddal, párod szüleivel.

2013. ápr. 12. 23:00
 16/25 anonim ***** válasza:
46%
Itt inkább az a kérdés,miért nem védekeztetek ha nem kell gyerek?Vagy ha megtartani semmiképp nem akarjátok?!
2013. ápr. 13. 12:29
 17/25 anonim ***** válasza:
Ki mondta, hogy NEM védekeztek? Mert remélhetöleg tudod, hogy olyan nincs, hogy 100%-ig biztos módszer, balesetek mindig lehetnek.
2013. ápr. 13. 20:18
 18/25 A kérdező kommentje:
Igenis védekeztünk, nemrég hagytam abba a gyógyszert, azóta óvszer. Az utolsó selejtes lehetett, vagy valami, mert későn vettük észre, hogy kiszakadt...
2013. ápr. 13. 21:09
 19/25 anonim ***** válasza:
Én nem lennék képes örökbe adni a gyerekemet , akármilyen az anyagi helyzetem ő az enyém és senki nem veheti el tőlem . Az első gyerekemet 18 évesen szültem . Én azért nem adnám örökbe , mert megszülöd és oda adod valakinek , hidd el hogy hamar kifog alakulni egy kötödés az első uhn mikor láttod meg mikor megszülöd !
2013. ápr. 15. 12:55
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
vki azt írta, hogy az abortuszon pár hónap alatt túl lennél, ez nem igaz... anyám kb 30 éve vetetett el egy gyereket és azóta számolja, hány éves lenne stb stb. azóta sem emésztette meg. persze biztosan nagyon nehéz örökbe is adni egy gyereket, aki benned nő 9 hónapig. semmi esetre se tudjátok megtartani? én is nagyon csóró voltam az első gyerekemnél és nagyon sok cuccot kaptunk innen onnan. nekem ugyan egy db normális ruhám nem volt, de kit érdekel.. vhogy túléltük azt az időszakot
2013. ápr. 15. 12:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!