Szerintetek szüksége van az apjára egy csecsemőnek?
Na azért ennyire nem kell sötéten nézni (lehet le leszek pontozva). Nem jó dolog hogy apukát nem érdekli a saját gyereke és a babának is jobb ha normális apja anyja van. De azért nem lesz örök életére lelkisérült az se akinek mondjuk meghal az apja vagy mondjuk nagyszülők nevelik.
Egy agresszív vagy italozó apa mondjuk sokkal több kárt okoz a gyerekben, mintha apa nélkül nő fel de harmonikus környezetben.
Kérdező te is megtalálhatod még a párod aki megfelelő férfi mintát nyújtja majd a gyerekednek.
Vagy későbbi életében is sok más hasznos értékes embert ismerhet meg akik éreztetik vele hogy értékes ember és nem csak anya érzékelteti ezt vele mindig.
Fontosak a férfi tanárok, férfi edzők stb. ilyen szempontból is, hogy akinek otthon nincs vagy nem olyan apai minta van az is találjon valahol.
Nálunk pl. az öcsém apai mintája nem az apánk volt hanem a bátyám.
Normális felnőtt férfi lett belőle.
Sérüléseink pedig mindannyiunknak vannak/lehetnek, szerencsés az akinek nincs. És ezek közül az apa hiánya csak egyféle hiány vagy sérülési ok.
Természetesen szukség van apára. De! Nem mindegy, hogy milyen apára. Egy hanyag, tróger, iszákos apára nincs szuksége. Nekem ilyen apám volt, és sokszor képzeltem azt el, hogy milyen nyugodt életem lenne apa nélkul.
Most van egy 2 éves lányom és 12 hetes terhes vagyok a második babánkkal. Most látom, hogy milyen egy igazi apa a családban. Hogy viszonyul egymáshoz az apa és lánya.
En sajnálom, hogy ilyet nem éltem át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!