1hetes csecsemönek teát vagy vizet lehet/ajánlott adni? A védőnő azt mondta nem kell neki, mert elég neki az anyatej. De szerintem szüksége van folyadékra vagy rosszul gondolom?
elég neki az anyatej, teljesen felesleges vizet itatni vele
az anyatej eleje híg, szomjoltó, a vége pedig zsírosabb, táplálóbb - ki van ez találva
nagy melegben többször mellre lehet tenni, és csak az első pár kortyot issza ki, úgyis abbahagyja utána a szopizást, mert nem éhes, csak szomjas
szerintem is elég az anyatej max gyakrabban szoptass
nekem egyik gyerek sem halt szomjan mikor nyáron csak szoptattam 6 hós koráig egyik sem kapott mást az anyatejen kívűl
Csak szoptass!
És nem tudom megállni, ne haragudjatok:
A cukros víz nagyon helytelen gyakorlat a kórházakban, de még nem sikerült kiirtani.
A baba attól sárgult be, hogy a szervezetében felhalmozódott az indirekt bilirubin, ami egy toxikus vegyület - de ennek a kimosására nem a cukros víz vagy tápszer vagy más egyéb a legjobb, hanem az anyatej. A kh-i dolgozóknak arra kellett volna bíztatniuk az anyukát, hogy szoptasson és fejjen ezerrel, ahelyett, hogy lassították a kiürülési folyamatot a pótlással. A vér besűrűsödésének ehhez semmi köze.
És de, az anyatej ital és étel egyben, semmi más nem kell (ha a baba igény szerint szophat). Jóllakni nem fog a víztől, persze, de egy újszülött gyomra nagyon pici - vétek a vízzel foglalni a helyet az anyatej elől. A vízben semmi extra anyag nincs, ellenben az anyatej folyékony arany. Arról nem beszélve, hogy az anyatejen kívül minden más anyag károsíthatja a bélflórát, aminek ismertek a kockázatai.
Minden azt bizonyítja, hogy nem kell víz!
Bocsi nem olvastam el a válaszokat!
Szóval, Nekem első baba, csak anyatejes, áprilisi születésű. Tavaly jó meleg volt így próbáltam adni inni a kicsinek, de sehogy sem fogadta el. Adtam forralt vizet, vettem babavizet, babateát, gyümölcsleveket, pohárból, cumisüvegből, kanállal... A kicsinek mégsem kellett. Kétségbeesve hívtam a védőnőt, hogy 35 fokban nem akar inni a kicsi. Mondta, hogy nyugalom, akkor tegyem többet cicire. Na azóta eltelt jó pár hónap, most 15 hónapos és ha hiszitek ha nem még mindig NEM iszik. Viszont ezerrel cicizik. Nem azt mondom, hogy semmit nem iszik, de napi 1dl-nél többet képtelen vagyok beletömni, még ha fejre állok sem kell neki. Hozzáteszem, hogy azt is szívószállal vagy anélkül. Védőnő erre azt mondta, hogy akkor legalább cicivel tömjem, ne ez az amit viszont NEM KELL ERŐLTETNEM, amint mondom, hogy cici fülig vigyorral rohan felém. Ismerősök, rokonok, játszóteres Anyák már tudják, hogy ha velünk vannak akkor ez a tiltott szó! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!