Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy lehetne ezt túlélni?

Hogy lehetne ezt túlélni?

Figyelt kérdés

A történet röviden annyi,hogy külföldön élünk párommal és a fiúnkkal.Most megyünk először haza,az első szülinapjára,igy rokonok,barátok körében fogunk lenni 2-3 hétig.Ami nem is baj,mert örülök neki,csak hát páran vannak akik 'mindent tudnak' a gyereknevelésről.Kijelentették már,hogy készitsem fel magam,hogy bizony a gyerek el lesz kényeztetve addig és majd ők megveszik neki azokat a dolgokat amit mi nem.Pl.csokik és majd ők főznek neki,persze olyan dolgokat amit ő még nem eszik és nem is szabadna ennie.Nagyon szeretném problémamentesen eltölteni ezt a kis időt a családdal de igy hogy lehetséges?Nem értem miért nem értik meg amikor mondtam nekik,hogy ezt bizony mi nem szeretnénk és nem fogjuk engedni.A másik fő problémám az,hogy mivel igen régóta egyedül élek,mármint szülői házból hamar elköltöztem igy mindig egyedül döntöttem a dolgokról,szüleim sem szóltak bele igazából és igy szoktam meg.Erre jönnek ezekkel a dolgokkal,főképp párom rokonairól van szó és nem szeretnék rosszban lenni velük,de a természetemből adódóan ha valaki beleszól az életembe akkor nem tudom a fülem mellett elengedni hanem visszaszólok.Viszont az egész társaság sértődékeny.Ti mit tennétek?

Elnézést ha hosszúra sikeredett:)

2013. ápr. 6. 19:08
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező teljesen megértelek! Nálunk is hasonló a helyzet, bár mi nem külföldön élünk. De a párom szülei, és a testvére mindig mindent jobban tudnak a gyerekről mint mi. Mndent jobban tudnak hogy mit szabad adni neki, mikor mit kell csinálnia. Nálunk a sógrnőm még odáig is elment, hogy mivel fodrász és neki az az alapelve hogy a gyerek haját le kell géppel vágni kicsi korában mert ettől sűrűbb lesz ezért egy alkalommal mikor a lányom náluk volt 3 évesen, fogta és az engedélyünk de még a tudtunk nélkül le vágta a lányom vállig érő haját mert hogy csúnya és fel kell frissíteni. Persze kiakadtunk és azóta a lányunknak a szájába rágtuk hogy még véletlenül sem engedje meg bárkinek hogy a haját levágja. de pl az egyéves fiamat télifagyival tömik, én nem tom én pl utálom+! Valami vajas vagy margarinos csokis cucc bleee nagyon undorító édességnek tartom. Ott volt a fiam kezében a télifagyi benne a két felső fogacskájának a nyoma no meg tiszta csoki a feje és azt mondta anyósom hogy nem evett olyat.... meg volt hogy a lányom ott volt náluk még kb 1-1,5 éves volt és mentem érte és kolbász szagú volt a gyerek lehelete. Kiderült hogy hagymát és füstörlt kolbászt adtak neki enni.. mert hogy az ő gyerekeik is igy nőttek fel és nem lett semmi bajuk... áááááááá megértem hogy mit érzel. Én már sokszor harcoltam veszekedtem velük de felesleges. valahogy próbáld kibírni ezt a kis kiruccanást, persze ragaszkodj az elveidhez hátha ők belátják hogy ez bizony a te gyereked és te így és így döntöttél!!! Amióta a második gyerekem megvan, azóta nagyon ritkán viszem oda őket! Nincs szükségem rájuk, egyedül is mindent meg tudok oldani. Sajnálom hogy egyesek a hülye okoskodós viselkedésük miatt tönkretesznek egy esetleges jó kapcsolatot. De ők mindig okosabbak!! Sajnos nem változnak!!!
2013. ápr. 15. 14:02
 12/12 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező, én is megértelek, bár sokan kerülünk hasonló helyzetbe, Neked akkor még "szerencséd van", mert ritkán találkoztok.. Képzeld azokat, akik mondjuk napi szinten kerülnek összetűzésbe pl. az anyósukkal, mert együtt laknak, és természetesen ő is mindent jobban tud, hiszen a fiát is felnevelte... Hogy mit lehet ilyenkor tanácsolni? Valahol megkeresni a kompromisszumot, igen, kicsit hagyni, hogy "kényeztessék", kipróbálhat ezt-azt, amire máskor nincs módja, de ami (szerinted, vagy elveid szerint) kifejezetten káros neki, abból igenis ne engedj! Meg kell hogy értsék, hogy a tisztelet kétoldalú... és ezt meg is mondhatod nekik kulturáltan, hogy jó, most ebből engedsz, de ezt már nem.... Sok türelmet, kitartást, és felhőtlen együttlétet kívánok! Majd megírhatnád, hogy sikerült... :)
2013. ápr. 15. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!