Miért csak GYES mellett járhat a gyerek a bölcsibe? Jogszabály írja elő? Miért vagyok hátrányban azokkal szemben, akinek pl. nem volt mhelye, a gyerek előtt és csak gyes-t kapnak!
1 fontos kérdés a legelején: VAN hely abban a bölcsiben? Szabad férőhely dögivel? Mert ha igen akkor értem a bosszankodásodat. De ha te is "sorbaállsz" akkor jogos hogy annak a gyerekét veszik be akik dolgoznak (azaz nem jogosultak gyedre, mert a 2 dolog egyszerre nem működik).
A bölcsi nem azért lett kitalálva eredetileg hogy kis társaság szocializálódás és új ingerek olyan gyerekeknek akiknek otthon van a szülő és meg tudja oldani 24 órás felügyeletüket hanem olyanoknak akik vissza kényszerülnek menni (vagy egyszerűen csak visszamennek) dolgozni.
Én is gyed-et kapok, a lányommal heti 2x megyünk a bölcsibe. Óránként 350ft, és nem lehet ott hagyni a gyereket. Olyan, mintha játszóház lenne.
Önkormányzattól és a gyerekek számától függ.
Van férőhely a bölcsiben, ami viszont nincs, ilyen játszóház-szerű dolog, amit itt többen írtatok. Ezt hiányolom én nagyon, látom a gyerekeken, hogy unják itt magukat a 4 fal és a megszokott kis játékaik között!
Tényleg csak egy kis környezetváltozást szeretnék nekik, még ha csak pár órára is.
Nem vagyok "úrhatnám nőcske"- ez nagyon megsértett, még ha nem is rám írta valaki!
16-osnak:
A mi bölcsinkben több olyan gyerek is van, ahol anyuka otthon van a kistesóval, és nem rakták ki őket a bölcsiből. Az számított, hogy amikor ő kezdte a bölcsit, akkor tudott hozni munkáltatóit az anya. Persze, lehet, hogy már az is kamu volt..., na mindegy, szóval maradhatott a bölcsiben.
Ugyanakkor másik városban a barátnőmnek azt mondta a gondozónő, amikor látták, hogy babát vár, hogy majd csak délig maradhat a nagyobbik gyerek a bölcsiben, utána el kell vinnie, ha ő otthon lesz a kistesóval.
A korhatárhoz: nálunk úgy van, hogy az évvesztesek a bölcsiben maradnak 3. év betöltése után is, az ovit mindenki szeptemberben kezdi és a betöltött 3. év után. Szóval aki aug-szept-i, az majdnem 4 évesen megy oviba. Ez azért van így, mert az oviban kevesebb a hely, mint a bölcsiben. Amúgy nem rossz a gyerekeknek, általában egy korcsport van együtt és a bölcsiben sokkal kisebb a csoportlétszám (12-15 fő, oviban meg 23-27!!!) Szóval kb. a duplája, az sem mindegy ám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!