Miket főztök nap mint nap gyerek/ek mellett, ami gyorsan készen van és tudjatok játszani is a gyerkőccel? Ötleteket gyűjtök, jó sokat!
Eheti menünk:
Hétfő: krumplis tészta
Kedd: halrudacskák rizzsel
Szerda: lecsó
Csütörtök: krumplifőzelék
Péntek: vagy marad még főzelék, vagy rakott zöldbab.
Vagy a délutáni alvás alatt főzök másnapra, vagy délelőtt, addig a nagy mesét néz, a kicsi elvan a járókában.
Kizárólag szombat délelőttönként főzök ebédet, mert akkor apjuk itthon van, egyébként nem lenne esélyem főzésre a két kicsi mellett.
Hét közben rendelni szoktam ételt (persze nem pizzát, hanem valami egészséges, tartalmas kaját), egy-két alkalommal szüleim hoznak főtt ételt.
Reggelire, vacsorára, vagy kiadósabb uzsonnára ezeket szoktam csinálni: tejbegríz, tejberizs, rántotta, bundás kenyér, tükörtojás, főtt virsli, melegszendvics, tojáskrémes szendvics, kőrözött, párolt töltött cukkini, padlizsán, lecsó, stb. Ami van, abból csinálok valami egyszerűt.
Ja, és mindig teszek el valamit a fagyóba, hogy szorult helyzetben csak elő kelljen venni, de ezzel ritkábban élek.
Eheti menü:
H-K: tökfőzelék+ pörkölt
SZ-Cs: Paradicsomleves + milánói makaróni
P: Gulyásleves+ tejberizs (a levesből van a gyerekeknek lefagyasztva) mi Apával székelykáposztát eszünk
SZ- V: Bableves+ palacsinta
Három gyerekem van. Egyenlőre mind itthon van velem, csak a hónap végén kezdi a két nagyobb az óvodát. Reggel 6-kor kelek. Általában 9-ig legkésőbb 10-ig megfőzök, megcsinálom a szükséges házimunkát. Addig játszanak, tévéznek a gyerekek. Ha kész vagyunk megyünk játszótérre ebédig.
Nálunk az e heti menü: cukkinikrémleves sajttal, lekváros derelye
csirkepöri kagylótésztával
túrógombóc
rakottkrumpli
Én reggel szoktam főzni, amikor még alszanak vagy legalábbis pihiznek, ez úgy reggel 7 és 8 közé esik. Mondjuk nem tudom nálatok mi a napi rutin, de szerencsére nekem így nem gond a főzés. Általában 2 naponta főzök, persze van,hogy kell egymás utáni napon is.
Ami gyorsan megvan és imádják a fiaim, azok a levesek, ezek általában ragulevesek vagy ilyen krémlevesek sajttal. (jó laktatóak). De a tészták is hamar megvannak, kb. fél óra, szoktam csinálni ilyen tejszínes ragukat, szószokat, az megy rá. Na meg a bolognai megy nagyon, az is egy fél órás meló!
A főzelékek pedig a legjobbak,ha tényleg gyorsan akarsz valamit.
Ja, amit még szoktam: besamel vagy tejszínes szószos zöldségragu, ezt szoktam turmixolni, esetleg husit is bele tenni és melegszndvicskrémként felhasználni. Imádják sajttal megsütve, nem mellesleg megvan a zöldség-bevitel:)
Hagymás csirkemáj. Ez most csak eszembe jutott, ez is alig fél óra. (megdinsztelve a hagyma és rá a máj, egy kis vízzel felöntve,csak hogy utána még párolódjon, ne csak süljön. A férjem imádja így ezt a hagymás szaftot, kenyérrel jól belakik belőle.
- tojásos lecsó
- rakott krumpli
- rakott cukkini
- fokhagymás-paradicsomos tészta
- bolognai spagetti
- lasagne
- máj baconbe göngyölve
- natúr csirke
- görög saláta
- sült oldalas (bedobni hamar be lehet a sütőbe, ott meg sül magától)
- borsóleves, húsleves
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Én két napokra szoktam főzni.
Hétfő-kedd: pásztortarhonya (kb. 1,5 óra, de ugye amig fő a hús, addig nem kell ott állni)
Szerda-csütörtök: tejszínes csirkemell tésztával (kb. 1 óra)
A többit még nem tudom.
De szoktam csinálni milánóit, lencse főzeléket, borsó főzeléket, sült csirkecombot, rakott kelt, tepsis csirkét.
Én is olyanokat szoktam, amit csak felrakok főni, vagy betolok a sütőbe és tulajdonképpen annyit kell vele vesződni, amíg felvágom a hús,t/hagymát stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!