Miért csak GYES mellett járhat a gyerek a bölcsibe? Jogszabály írja elő? Miért vagyok hátrányban azokkal szemben, akinek pl. nem volt mhelye, a gyerek előtt és csak gyes-t kapnak!
Azért mert kevés a hely, így azt akarják felvenni akinek a szülei dolgoznak vagy gyes mellett dolgoznak. Mivel a bölcsi az ő adójukból van.
Ha nem mész vissza dolgozni csak azért írom mert írod a gyest, úgy sincs sok esély, hogy felvegyék.
Ilyen esetekre van játszócsoport bizonyos napokon a bölcsikben.
Barátnőm gyesen van, és nem vették fel a gyerekét mert nem tudott munkáltatói igazolást vinni.
Gondolom az emberek többsége azért adja be bölcsibe, mert nem jön ki a gyesből, vissza megy dolgozni. Így jogos, hogy az a gyerek előnyben van a gyedessel szemben. De ez csak az én gondolatmenetem, én nem viszem bölcsibe.
"nekik nem mindegy,miből viszem be azt a pénzt???"
Állam bácsinak nem mindegy, mert ha felveszik a másik anyuka aki dolgozna de nem tud mert az ő gyerekét nem vették fel, akkor az adójától elesnek.
A bölcsi a dolgozó nők gyermek megőrzője.
Nem az úrhatnám nőcskék szórakozó helye.
Amit te szeretnél arra van a játszó csoport vagy a csana.
56 ezres gyes miért nem zavar? Ha valaki 2 3 éven aluli gyermeket nevel és nem ikrek akkor a fele? Mitől kivétel az iker?
"56 ezres gyes miért nem zavar? Ha valaki 2 3 éven aluli gyermeket nevel és nem ikrek akkor a fele? Mitől kivétel az iker?"
Attól, hogy 2-3 gyerek egymás után jön sok mindent örökölhet és az anya a kér kicsivel két tgyás gyed-et kap míg az ikerek esetén csak egyet. Bár én úgy tudom, hogy nem dupla gyes van, hanem nem 3. éves korig jár a sima gyes hanem addig amíg meg nem kezdik az iskolát.
OFF Gyes, vagyis gyermekgondozási segély:
összege a mindenkori öregségi nyugdíj minimuma, fix összegű (havonta brutó 28 500, nettó 25 650 forint), ikrek esetén ez 200%, (születéskor az adott hó naptári napjaira jár)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!