Autóban előre kötni a gyereket?
Ha nincs az anyósülésnél légzsák, vagy ha ki lehet kapcsolni, akkor utazhat a gyerek is elôl. Természetesen gyerekülésben, vagy háttal bekötött hordozóban.
Légzsákos anyósülésnél viszont nem.
Elől csak fordítva bekötött hordozóban utazhat.
Tehát a másfél éves nem, mert nem tudod fordítva bekötni
Leiah!
Jó, amit belinkeltél!
Ezek szerint csak hordozót és 0-18 kg-os ülést lehet beszerelni, kizárólag menetiránynak háttal.
"Az első üléshez - a jármű szokásos haladási irányával ellentétes irányban - a gyermekbiztonsági rendszer csak akkor szerelhető be, ha az üléshez légzsákot nem szereltek fel vagy a légzsák működésbe lépését előzetesen megakadályozták. "
A mindenit! Én is csak most szembesültem a módosítással! Ezek szerint most már valami EU szabvány miatt tényleg csak hordozót lehet elôre kötni...
Most olvastam utána. A Totalcar-osok szerint is hülyeség, de sajna TÉNYLEG nem köthetô elôre a 18-36 kg-s ülés... :(
Momentán úgy áll a dolog, hogy se kisteherautóval, se Smart-tal, se kétüléses Porsche-val nem vihetsz gyereket.
A szabály sz@r. És ha utánaolvasol a neten, hát nem csak szerintünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!