Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisbabás anyukák! A szüleitek,...

Kisbabás anyukák! A szüleitek, vagyis a nagyszülők milyen gyakran járnak hozzátok látogatni?

Figyelt kérdés
Az én családom tagjai felváltva,majdnem minden nap jönnek hozzánk,de ha nem is minden nap,egy héten 3-szor,4-szer biztosan.Ez így megy mióta megszületett a babám,vagyis már a terhesség alatt is.Sokszor anélkül,hogy szólnának,hogy jönnek,vagy megkérdeznék,hogy ráérünk-e.Kicsit zavar a dolog,de nem akarom megbántani őket,főleg,hogy annyira szeretik a kicsit,de sokszor tényleg nem alkalmas,arról nem is beszélve,hogy vannak gondjaink,nem tudunk mindig jó pofizni,ha jönnek.Tegnap is beállítottak váratlanul,észrevették,hogy nincs jó kedvem,ma meg hívogattak,hogy mi volt tegnap a bajom.Nem akartam megmondani,de kicsit ingerültebb voltam,bár nem mondtam semmi sértőt.Most meg nekem van bűntudatom.
2013. márc. 27. 18:23
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Alkalmakkor. De akkor is inkább elvárják, hogy mi pakoljuk össze a cuccot, gyerekeket és menjünk (aludjunk is ott).

Szerintem nonszensz, hogy a gyerekemnek szülinapja van, úgyhogy kalap-kabát és induljunk, mert fel akarják köszönteni.

Van kocsijuk, nekünk is, de amíg nekünk nem volt, addig is elvárták.

2013. márc. 28. 08:16
 12/15 anonim ***** válasza:
Anyukámmal naponta találkozunk, ha én megyek hozzájuk( fél óra gyalog, jó séta a babával), akkor testvéremmel, apukámmal is találkozom. Nagymamám kb. hetente, kéthetente jön. Anyósom meg soha:) Na jó, kb. 3-4 havonta 2 órára, hál istennek:) Mivel 8 hós a fiam lassan, így kb. most húsvétkor ha eljön, akkor kb. harmadszorra látja az unokáját.
2013. márc. 28. 08:45
 13/15 Meladik ***** válasza:
Nyugodtan szólj nekik szerintem, nálunk pl anyukám igyekszik akkor jönni (heti 2-3x) mikor a párom dolgozik, hogy ne a kevés közösen töltött időnket vegye el, illetve nekem is nagyobb szükségem van akkor a segítségre ( persze jön akkor is ha itthon van apa, de akkor csak benéz :)) Apósom szintúgy heti 2x, vagy ha csinálni kell valamit (hólapátolás mert apa dolgozik) akkor azért beugrik pluszban. Anyósom havonta kb 1x, de akkor is vendégként.Nekem szerencsém van mert a családom nagy része nem vendégnek jön, hanem azt nézi mit segíthet, vagy vigyáz a kicsire míg én csinálom a dolgom. Szerintem fontos, hogy szólj nekik, hogy szükségetek van magánéletre,és hogy azért szóljanak mikor mennek, illetve próbáld meg befogni őket :)
2013. márc. 28. 09:37
 14/15 A kérdező kommentje:
Hát ez az,hogy akkor jönnek általában mikor a párom itthon van és nem az,hogy nem látja szívesen őket,de azért én sem örülnék szerintem ha az ő szülei minden nap itt lennének.
2013. márc. 28. 10:11
 15/15 anonim ***** válasza:

Egyik nagyszülőpárt még nem láttuk az évben, nem is hiányzik. A másik nagymamit februárban láttuk.

Nagybácsik (tesóim) jönnek sűrűbben, kb. másfél havonta.

Ami nálatok megy simán nem férne bele az életünkbe. Én mondjuk az első 5 hétben nem engedtem rokont látogatni, csak a kórházba jöhettek be.

Barátok azok mások, de nem engedném h. a lakásom átjáróház legyen.

2013. márc. 28. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!