Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan erhetem el, hogy a...

Hogyan erhetem el, hogy a kislanyom az en nevemet viselje, az apja neve helyett?

Figyelt kérdés
Szetmentunk, o kulfoldon el, nem is jon haza, nem beszelunk. Szeretnem, ha a kislanyom az en nevemet viselne. Ez megkonyitene a helyzetet a tovabbiakban. Pl utlevelkeszites, stb. Hova fordulhatok? Mi a menete ennek?

2013. márc. 26. 01:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem attól lesz könnyebb az életed, ha a te nevedet viseli, hanem attól, ha hivatalosan is lemond a gyerek gyámságáról.

Attól, mert a te neveden van, nem kaphat könnyebben pl. útlevelet. És akkor intézheted egyedül is a dolgait ha lemond róla.

2013. márc. 26. 06:07
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ugy, hogy felhívom apukát, menjen el veled az anyakonyvi hivatalba es kérelmezitek együtt a gyerek nevének megváltoztatását. Ettől semmi nem fog megoldódni, az útlevelet es egyéb ügyekhez továbbra is kell az o beleegyezese es személyes jelenléte vagy aláírása. Amit te szeretnél, annak gyermekelhelyezes kizárólagos felügyeleti joggal a neve. Bíróságra kell beadni a kérelmet.
2013. márc. 26. 06:13
 3/12 A kérdező kommentje:
Akkor leírom újra, apuka külföldön él(3000kmre),nem tudom felhívni , nem jár haza sem, így sehova nem tudom önként behívni. Úgy képzeljétek el,mintha nem is létezne többé. Kidobott minket,mert szabad életre vágyik,nem családra. Nem hiszem,hogy nem lenne könyebb,ha az én nevemet viseli.....
2013. márc. 26. 12:19
 4/12 A kérdező kommentje:
Akkor marad a bíróság és hol kaphatok segítséget ennek a megfogalmazásához ?
2013. márc. 26. 12:21
 5/12 anonim ***** válasza:
53%

Akkor leírom újra... érettük miről beszélsz, de a stílus...

menj be a helyi gyámhivatalhoz, vagy egy ügyvédhez,

2013. márc. 26. 12:29
 6/12 anonim ***** válasza:
Akkor nem hivod fel, hanem siman beadod a birosagra a gyermekelhelyezesi kerelmet kizarolagos felugyeleti jog igentlesevel. Apukat az utolso ismert lakhelye szerint kiertesitik, ha nem megy el is meglesz a targyalas. A gyerek neve es az utlevel ill. egyeb ugyek intezese kozott osszefugges nincsen, ezekhez a kizarolagos felugyeleti jog kell.
2013. márc. 26. 12:58
 7/12 anonim ***** válasza:
Ha gondolod irj privit es segitek megfogalmazni.
2013. márc. 26. 12:59
 8/12 A kérdező kommentje:
Koszi es bocs, ha a stilusom nem az igazi,nem vagyok feldobva ettol a tematol :( Meg egy kerdes, ha ezt beadom es megkapom a felugyeleti jogot, attol meg a gyerektartas iranti igenyemet is ervenyesithetem a birosagon vagy ugy mar nem? Es ha nekem uj parom van, akivel mondjuk osszehazasodunk, az ő nevet is viselheti kesobb? vagy csak a ver szerinti apaet, akit soha tobbet nem fog latni?
2013. márc. 26. 15:02
 9/12 anonim ***** válasza:

Meg egy kerdes, ha ezt beadom es megkapom a felugyeleti jogot, attol meg a gyerektartas iranti igenyemet is ervenyesithetem a birosagon vagy ugy mar nem?

A kerelembe bele kell irni, hogy "es kerem gyermektartas megallapitasat is. "

Es ha nekem uj parom van, akivel mondjuk osszehazasodunk, az ő nevet is viselheti kesobb? vagy csak a ver szerinti apaet, akit soha tobbet nem fog latni?

Az uj parod nevet csak akkor, ha orokbefogadja. Orokbe csak akkor fogadhatja, ha hazasok vagytok es a verszerinti apa is beleegyezik - vagymegvonjak a szuloi felugyeleti jogoat (Ez nem azonos a kizarolagos felugyelettel)

2013. márc. 26. 17:44
 10/12 anonim ***** válasza:
Egyebkent nem tudom mennyi idos a gyerek, de szemelyisegzavart okozhat nala, ha egyik nap meg Kis Sara volt, masik nap meg mar Szabo Sara. Arrol nem is beszelve, hogy ha a leendo parod orokbefogadja, aztan megis szakitotok, ugyanezt az utat vegig kell jarnod ujra....
2013. márc. 26. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!