Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen jogom van a kislányom...

Milyen jogom van a kislányom felett, ha nem az én nevemet viseli és egy másik házasságba született?

Figyelt kérdés
Vér szerint az én gyermekem.Volt kapcsolatom az anyával és tőlem lett terhes,szóban elismerte.
2010. márc. 22. 16:08
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Semmi jogod nincsen hozzá pillanatnyilag, hiszen hivatalosan a férj gyereke, viszont indíthatsz apasági keresetet. Akkor az anyát kötelezi a bíróság a dns-tesztre, így be tudod bizonyítani, hogy a tiéd a kislány. Ezzel viszont ki tudsz harcolni láthatást is, de egyúttal fizetned is kell majd a gyermektartást.
2010. márc. 22. 16:12
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha lesz róla papírod hogy a Te vérszerinti gyereked akkor lesznek jogaid, de így semmi.
2010. márc. 22. 16:13
 3/7 A kérdező kommentje:
Mennyi pénzembe kerülne ez a hercehurca?
2010. márc. 22. 16:16
 4/7 anonim ***** válasza:
Na nekem nagyon az a gyanúm,hogy csak az anyukával szeretnél kicseszni. Szerintem pár 10ezer Ft-ba kerülne kideríteni,de utána fizethetnéd az x összeget gyerektartásra.hát csak gondolkodj.....
2010. márc. 22. 16:52
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem akarok vele kicseszni,hanem szeretném tartani a kapcsolatot a picivel.Jó a viszonyom az anyával is,csak a férjével nem lehet egyezkedni.Mellesleg azért maradtak együtt,mert a férj lelki terrorba üldözte az anyát.
2010. márc. 22. 16:58
 6/7 anonim ***** válasza:
Szervusz! Ha jól tudom, akkor indítasz egy pert, amiben elrendelik a dns teszt elvégzését. Nem kevés pénz és idő. Szép dolog amit tesz. Ha nem kereseti úton oldod meg, hanem magánúton akkor kb 200eFt. Csak kell nyálminta. Sok sikert! :)
2010. márc. 22. 17:18
 7/7 anonim ***** válasza:
A per tárgyi költségmentes, szóval csak egy ügyvédet kell kifizetned. De ne felejtsd el, hogy nem csak jogaid keletkeznek ezáltal, hanem kötelességeid is mind anyagi, mind morális értelemben! Nem lenne korrekt egy ártatlan gyerek érzéseivel játszani. Vagy vállald, hogy az apja vagy és tegyél is úgy, vagy felejtsd el és hagyd meg "édes tudatlanságban".
2010. márc. 22. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!