Mikortól kellene felhúzni neki a kisbőrt?
Ha ki tud pisilni, akkor nem fog begyulladni. Egy éves koráig semmiképpen ne huzigáld! Mikrorepedéseket okozhatsz, azok pedig begyulladhatnak. Na az tényleg fájdalmas!
Ha esetleg a későbbiek során sem oldódik fel, van rá speciális krém, ami feloldja!
1 hónapos státusz óta huzogatnom kell neki,persze nem rángatom,csak annyira húzom meg amennyit enged a bőr.Most 9 hónapos nagyon szépen alakul,remélem nem lesz majd szükségünk beavatkozásra.
Ez nagyon megosztó kérdés,akár hányszor válaszolunk ilyen kérdésre,mindig lepontozzák azt aki húzogatja.Pedig nyilván nem magamtól kezdtem el.
Egyébként a kórházban mondták,hogy még nem szabad,mert akkor még tényleg olyan szűk volt a lyuk mint egy tűnek a hegye.
Én a védőnő és a gyerekorvos tanácsára születésétől fogva,minden fürdésnél húzogatom neki,persze csak nagyon finoman.Az első hónapban nem nagyon mertem hozzányúlni se,szinte semennyit nem is mozdítottam rajta és amikor a dokinéni megnézte lecseszett,hogy miért nem tisztítottuk ki alatta rendesen,mert emiatt begyulladhat.Megkértem,mutassa meg,hogy pontosan,hogy csináljam.Azóta rendszeresen tisztítjuk alatta.Még csak 5 hónapos,de kb már félig feljön neki.Én mindig attól paráztam,hogy túlságosan felhúzom és esetleg bereped,vagy fáj neki,de eddig szerencsére semmi ilyen gond nem volt.
Ebben a dologban nagyon eltérő az anyukák és az orvosok véleménye is.Sajnos probléma lehet akkor is húzogatjuk és akkor is ha nem,de ugye legtöbb szülő bizalommal fordul a gyerkorvoshoz és megfogadja a tanácsait,ezért én nem itélem el,azokat az anyukákat sem,aki esetleg az orvos utasítására nem húzogat.
Én neked is azt tanácsolom,kedves kérdező,hogy kérj tanácsot a gyerekorvosotoktól!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!