Mikor kell a fütyin elkezdeni óvatosan felhúzni a bőrt?
Ez is egy eléggé megosztó kérdés.. vagyis nem a kérdés, hanem a válasz.. Van olyan orvos amelyik arra esküszik, hogy szobatisztaságig nem kell hozzányúlni, viszont van olyan is aki már a pár napos babának is óvatosan mossa..
Mi nem mertük még a kisfiúnknak pár naposan bántani, hetente kijárt a védőnő és sokáig megnézte a kukacát és egy idő után kifejezetten felhívta rá a figyelmünket, hogy szép óvatosan ameddig a bőr engedi húzzuk vissza és mossuk meg.. most másfél éves, teljesen rendben van, vissza lehet neki húzni.
Szerintem ez orvosonként, helyenként változik, hogy hol mi a szemlélet.
Beszéld meg a védőnővel, gyerekorvossal ha bízol bennük, hogy ők mit ajánlanak.
Sok helyen pl orvosi rendelésen feltépik (ismerősék így jártak) viszont a mi gyerekorvosunk meg simán felír kenőcsöt letapadásra, úgy látszik tényleg orvosa válogatja.
Első vagyok. Korrigálok. Már a legelejétől kezdve, óvatosan, ha picit piros kamillával áttörölve.
Védőnőm azt mondta egy éves korig nem kell vele foglalkozni..
A nagybátyám urulógus, én neki hiszek és ő a kezdetektől mondta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!