Mikortól és mit adhatok a babámnak a tápszer mellett? November 24-én lesz 3 hónapos és a lehető leghamarabb szeretném elkezdeni a mellétáplálást! Ti hogy kezdtétek?
3 hónaposan egyelőre még csak gyümölcsök levével kezdenék. Max. almát adnák neki.
Én 4 hónaposan kezdtem neki a hozzátáplálást, almával. Aztán fokozatosan lehet neki adni pl. sütőtököt, cukkinit, sárgarépát. Őszibaracklé, bár azt barackot most nehéz beszerezni.
Miért akarod minél hamarabb elkezdeni?
A kisfiam 4 hónapos volt amikor elkezdtem.Két etetés közt kóstoltattam vele almának a levét.Kb. egy hét után a déli tápszer előtt adtam neki egy kis almapürét 1-2 kiskanállal.Utána szintén kb. 1 hét után már kóstoltattam vele ugyanígy krumplit. 5 hónapos korára kiváltottuk a déli etetést krumpli-répa pürére.Aztán fokozatosan vezetem be neki a zöldségeket, gyümölcsöket.Most 6,5 hónapos.
Szia
en reszelt almaval kezdtem,az lett a tizorai.aztan jott a krumpli fove,sajat fozolevevel higitva.szuron attortem aztan higitottam.ezutan jott a sutotok.ezt krumplihoz kevertem az elejen.igaz en 4.5 hosan kezdtem neki,de ha 3ho utan csinaltam volna is ezekkel kezdtem volna.
Én nem követtem a mai trendet, hanem anyáink módszerét.
De még várj legalább 2 hetet a hozzátáplálással. Először adj almát keksszel a babádnak majd.
Utolsó!!KEKSZ???A glutént a 7. hónap körül javasolják bevezetni,nem 3 hónaposan!!!Normális vagy??Bármilyen allergiás reakció lehet,akár később is,lehet glutén érzékeny lesz,stb..
Kérdező!Nehogy adj neki kekszet!!!!Csak ártol vele.Először csak a gyümölcs levével kínáld,aztán fokozatosan jöhetnek a gyümölcsök.
Én is azt mondom, hogy tutira ne adj kekszet, a mai gyerekeknél sajnos sokkal többször előfordulhat allergia.Nem mondanak butaságot se a védőnő se a gyerekorvos.A kisfiamnak mama tett bele egy almához egy fél háztartási kekszet és máris pöttyös lett az arca tőle, igaz másnapra elmúlt de egy fél keksztől már ez lett....Keksz helyet tudom ajánlani a Sinlac pépet, kisfiam 6 hónapos és ezt kapja gyümölccsel.Fel lehet íratni.
(2. válaszoló)
Kedves 4-es, ez anyáink módszere, ahogy te nevezted: 2 hónapos kortól minden étkezés után, akár szoptatott, akár mesterséges, adni kell gyümölcsöt a gyereknek először levet, később pürét.
De ma már minden orvos és védőnő azt ajánlja, hogy leghamarabb 4 hónapos kortól kezdje el az anya a hozzátáplálást. Először almalével, majd almapéppel 3-5 napig kell egy ízt bevezetni, lehetőleg a délelőtti órákban. Kekszet, glutént 6 hónapos kor előtt ne adj neki.
Én azt ajánlanám, várd meg a januárt a szilárd ételek bevezetésével, de legalább a karácsonyt. Ne tedd tönkre a pici gyomrát. Ő fogja később meginni a levét.
Az én fiam is tápszeres,de a védönö javaslatára csak betöltött 4 hó után kezdtem hozzátáplálni,fokozatosan.
Általában akkor javasolják a hozzátáplálás elkezdését,ha már egyszeri 250ml nem elég a tápszerből,de 3hónaposan még bőven elég neki a tápszer hidd el,hacsak az ORVOS mást nem javasol..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!