Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kivel történt meg az, hogy...

Kivel történt meg az, hogy amióta babája van a barátai hanyagolják?

Figyelt kérdés
Tapasztalatokat (negatív / pozitív) várok. Mert velem az történt, hogy nem én hanyagolnám a barátokat, hanem ők engem és itt nem a mindennapi találkozásokra gondolok, hanem akár email, sms, telefon...Már nincs közös témánk? Barátnőim már régebben szültek, én vagyok a legkésőbb szült, több évvel utánuk (4-5-7-10). Rájöttem, amíg "szingli" voltam addig mindig én mentem és látogattam meg őket, az eredménye meg van. A kérdéseimmel se nagyon tudok már hozzájuk fordulni, mert nekik már más problémájuk van. Én úgy érzem, mindig meghallgattam babás-gyerekes dolgaikat és próbáltam segíteni és beszélgetni arról, amiről még semmit nem tudtam. Most pedig itt vagyok és egyedül érzem magam. Ez normális és fog változni?

2013. márc. 18. 13:30
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:

Én itt vagyok ugyanígy 1 éve.Mikor nekik volt pici én mindig mentem.Hozzám sem jönnek.:(

Volt aki látogatni sem jött mikor megszültem utána.Levontam mindent....

2013. márc. 18. 13:35
 2/24 anonim ***** válasza:
Szia,én ugyanebben a cipőben jártam,és ha te nem mész ők nem fognak,nekem barátaim gyerekei és az én lányom közt 3-év van.Jó rám nézett az 1-ik barátnőm ha hívtam segíteni,de egyébként nem.Csak az édesanyám és a fiú testvére más nem :( Fog változni ha te mész felpakolva mindennel ami nem kényelmes,de nem bolondúlsz meg az unalomban,sok teendő van 1-baba mellett,de kell a társaság az biztos,minden jót nektek :D
2013. márc. 18. 13:36
 3/24 anonim ***** válasza:

Na, én meg a többiekhez képest korábban szültem. Van egy barátnőm, aki kérdezgetett engem és persze mindig válaszoltam neki. Mostanában már babát vár és ezt vissza fogja tőlem kapni :)

Rajta kívül senki nincs.

Ahogy olvastam a kérdésed: nagyon rendes vagy. Nem tudom, hogy miért távolodtak el tőled, de te nem ezt érdemled.

Vannak problémák, az biztos. Ettől függetlenül én a helyükbe ugyanúgy meghallgatnálak és adnék valami tanácsot - bár nem vagyok orvos, hanem csak egy anyuka.

2013. márc. 18. 13:39
 4/24 anonim ***** válasza:
nekem is van baratnom, aki korabban szult, akkor en jartam hozza, mert ugye neki nehezebb a kicsivel menni, most mar 3 eves es elvarja hogy en a jarni meg nem tudo egy evessel cipekedjek hozza, mert az o fia nem bir ki 10 percet az autoban
2013. márc. 18. 13:39
 5/24 anonim ***** válasza:
77%

Itt vagyok, jelen:) A helyzet az, hogy a gyermekszülés valahogyan sok mindent megváltoztat az emberben úgy belül, én legalább is teljesen átértékeltem dolgokat. Sokkal kevésbé vagyok toleráns például a családon belüli szemétkedésekkel és szigorúbb kritériumai lettek a barátságoknak is.

Azokkal az emberekkel, akik most leléptek, biztos, hogy nem volt korábban sem igazán mély a kapcsolatod, csak ez akkor tűnik fel az embernek, amikor ő maga is sebezhetőbb időszakban van, jól jönne neki a segítség, a törődés. Innen ered a mondás, hogy az igazi barát a bajban ismertetik meg...amíg minden happy, addig könnyű jópofát vágni a dolgokhoz.

Nálam az a két ember, akivel már hosszú évek alatt sok minden keresztül mentünk, maradt mellettem. A többi eltűnt.

A gyerek mellett viszont fogsz új ismerettségeket kötni. Próbálj nyitott maradni és nem beszűkülni a babás témákra. Annál kiábrándítóbb nincs, amikor egy anyával csak a gyerekről lehet beszélgetni, másról nem, mert teljesen beszűkül. Azokból az ismerettségekből lesznek barátságok, akivel közös érdeklődést találtok és kölcsönösen tudtok egymásra figyelni. (nem arról szól a tali, hogy a másik lyukat beszél a hasadba, de rád már nem kíváncsi)

2013. márc. 18. 13:41
 6/24 anonim ***** válasza:
Én szintén így jártam, akkor jó voltam míg mindenhová pattantam. Egyedül voltam, ráértem bármikor. Lehetett dróton rángatni bár ez akkor nem ennek tűnt, csupán segítségnek. De itt vagyok a másfél évesemmel régi barátok nélkül, új 1-2 családbarát akikkel 1-2 havonta találkozunk és a szomszédokkal az udvaron.Ennyi.Következtetés: Annyira nem voltam fontos. Ez van.
2013. márc. 18. 13:44
 7/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm 3-as!Biztos vagyok benne és tudom is, hogy nekem is vannak hibáim, de azt hiszem ez most nem is arról szól.Hanem arról, hogy most nekünk lenne szükségünk a barátainkra és szeretnénk uyganazt visszakapni vagy legalább is egy keveset, amit anno adtunk. Én azelőtt nagyon nagy társasági ember voltam, igazából most is, csak persze nehezebb most menni. Remélem az változik idővel, de kivárom, ha igen.
2013. márc. 18. 13:45
 8/24 anonim ***** válasza:
Esetleg azt próbáltad, hogy felhívod őket és megkérdezed, hogy mi van velük? Jelzed, hogy vártad őket, kissé egyedül érzed magad... egy próbát talán megér.
2013. márc. 18. 13:52
 9/24 A kérdező kommentje:

Látom mással is történnek hasonlók. Azért kíváncsi lennék a másik oldalra is, mit mondanának, akiknek hasonló barátnőjük van, mint mi. Mi lehet a probléma.

5-ös említetted, hogy ne csak babás témáról beszéljünk, ha találkozunk, igazad van, de higgyétek el, a kolléganő barátnőmmel (kb ő az, aki megérti a bajaimat is, pedig neki már 22 éves fia van), kb 10 perc, ami baba-mama téma, utána mindenről beszélünk, amiről csak tudunk. Nekem is az a kikapcsolódás, szóval ezért nem értem az egészet.

2013. márc. 18. 13:52
 10/24 A kérdező kommentje:
Kedves 8-as! Köszönöm a tippet, de ezen már túl vagyunk. a legutóbb egy sms-t küldtem, pont egy hasonló szöveggel a legjobb barátnőmnek....no reaction. Majd egy képéhez kommentet fűzve vártam a hozzászólást...no reaction....a legrosszabb az volt más képeket folyamatosan "lájkolt"...csak nekem felejtett el válaszolni. :(
2013. márc. 18. 13:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!