Kivel történt meg az, hogy amióta babája van a barátai hanyagolják?
Én itt vagyok ugyanígy 1 éve.Mikor nekik volt pici én mindig mentem.Hozzám sem jönnek.:(
Volt aki látogatni sem jött mikor megszültem utána.Levontam mindent....
Na, én meg a többiekhez képest korábban szültem. Van egy barátnőm, aki kérdezgetett engem és persze mindig válaszoltam neki. Mostanában már babát vár és ezt vissza fogja tőlem kapni :)
Rajta kívül senki nincs.
Ahogy olvastam a kérdésed: nagyon rendes vagy. Nem tudom, hogy miért távolodtak el tőled, de te nem ezt érdemled.
Vannak problémák, az biztos. Ettől függetlenül én a helyükbe ugyanúgy meghallgatnálak és adnék valami tanácsot - bár nem vagyok orvos, hanem csak egy anyuka.
Itt vagyok, jelen:) A helyzet az, hogy a gyermekszülés valahogyan sok mindent megváltoztat az emberben úgy belül, én legalább is teljesen átértékeltem dolgokat. Sokkal kevésbé vagyok toleráns például a családon belüli szemétkedésekkel és szigorúbb kritériumai lettek a barátságoknak is.
Azokkal az emberekkel, akik most leléptek, biztos, hogy nem volt korábban sem igazán mély a kapcsolatod, csak ez akkor tűnik fel az embernek, amikor ő maga is sebezhetőbb időszakban van, jól jönne neki a segítség, a törődés. Innen ered a mondás, hogy az igazi barát a bajban ismertetik meg...amíg minden happy, addig könnyű jópofát vágni a dolgokhoz.
Nálam az a két ember, akivel már hosszú évek alatt sok minden keresztül mentünk, maradt mellettem. A többi eltűnt.
A gyerek mellett viszont fogsz új ismerettségeket kötni. Próbálj nyitott maradni és nem beszűkülni a babás témákra. Annál kiábrándítóbb nincs, amikor egy anyával csak a gyerekről lehet beszélgetni, másról nem, mert teljesen beszűkül. Azokból az ismerettségekből lesznek barátságok, akivel közös érdeklődést találtok és kölcsönösen tudtok egymásra figyelni. (nem arról szól a tali, hogy a másik lyukat beszél a hasadba, de rád már nem kíváncsi)
Látom mással is történnek hasonlók. Azért kíváncsi lennék a másik oldalra is, mit mondanának, akiknek hasonló barátnőjük van, mint mi. Mi lehet a probléma.
5-ös említetted, hogy ne csak babás témáról beszéljünk, ha találkozunk, igazad van, de higgyétek el, a kolléganő barátnőmmel (kb ő az, aki megérti a bajaimat is, pedig neki már 22 éves fia van), kb 10 perc, ami baba-mama téma, utána mindenről beszélünk, amiről csak tudunk. Nekem is az a kikapcsolódás, szóval ezért nem értem az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!