Hogyan oldottátok/oldanátok meg babával és 2 macskával egy kis lakásban?
Bár nálunk nagy a ház, mégsem érzem azt hogy a macskára szükség lenne, pedig van egy. Egy gusztustalan dög (csak ő, a más cica biztos nem ilyen), utálom őt, fosik, hány, pisil össze-vissza, az egész ház mint a pöce. Anyósom rájött hogy ez így nem mehet tovább (állatorvos szerint is reménytelen), el fogjuk majd altatni csak lelkileg felkészül rá.
Igazából nem a macskaszőr a baj, hanem a kaki, meg az alom. Amíg terhes vagy főleg nem szabad hozzányúlnod, ürítse más. Mert nem csak te, de a magzat is beteg lehet. Van erre egy vérvizsgálat a toxoplazma, ha még nem voltál kérj beutalót rá! Fontos. Ha egyébként tiszta a lakásod, és megoldható hogy almot ne te takarítsd, és a babázás előtt jó alaposan megmosod a kezed, nem lehet baj, ezért nem kell elajándékozni a macskát. Majd megtanulják hova szabad menni és hova nem. De ha úgy érzed így nem lesz jó akkor ajándékozd el.
Én 80 nm-en élek 3 macskával, férjjel, babával. A babám már 14 hónapos, semmi baja a macskáktól, sőt, imádja őket, és a macskák is őt.
Amikor terhes lettem, megkérdeztem a nőgyógyászomat, mi a teendő, hogy cicáink vannak. Azt mondta, azért nem kell őket elajándékozni, mert babánk lesz.
Természetesen az almot nem én tisztítom. A tisztaságra mindig is kényes voltam, ez most is így van. Parketta van, meg kő a lakásban, hipp-hopp felporszívózom, felmosom. A macsekoknak zárt WC-jük van, enni-inni akkor adok, amikor a babám alszik, vagy sétálni megyünk. Mert a cicatálba előszeretettel belenyúlkálna :-)
És még most is úgy látom, nagyon jól tettem, hogy a macskák maradtak!!!
Nekem is van macskám, de mi kertes házban lakunk így egész egyszerüen kitiltottam őkelmét.Amúgy ha mindig volt macskád nagy az esélye, hogy már átestél a toxoplazmózison.
Ha el tudod ajándékozni őket az a legjobb megoldás.Egy pici baba mellé tényleg nem való macska.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!